Audio

Az UTA újjáalapítója lesz a szövetség jelöltje a szeptember 27-i polgármester-választáson.
Július 20-tól, hétfőtől gyűjthetik a pártok, politikai szövetségek, nemzetiségi szervezetek és független jelöltek a támogató aláírásokat az idei helyhatósági választásokon való induláshoz.
Idén tízéves a Magyarok Kenyere program, amelynek keretében Magyarország területéről és a Kárpát-medence magyarlakta régióiból ajánlanak fel búzát a gazdák és gazdaszervezetek magyar gyermekeket segítő szervezetek számára.
A koronavírus-fertőzések romániai számának hetek óta tartó növekedése miatt, illetve a magyar kormány által bevezetett határátlépési szigorítások miatt számos kulturális program, határon átnyúló közösségi rendezvény nem tartható meg. Aradon például a kamaraszínház turnéját veszélyezteti a határátlépés szigorítása, és már döntés született arról, hogy idén nem szervezik meg a Békéscsaba–Arad Szupermaratont, de más eltervezett programok megtartása is kérdéses.
Egyik végletből a másikba fordult eben az évben az időjárás: télen nem volt hótakaró a földeken, majd a tavaszi aszályt egy rendkívül csapadékos kora nyár követte júniusban.
A magyar kormány külhoni óvoda- és bölcsődefejlesztési programja keretében Aradon is új magyar bölcsődét építenek.
A kisiratosi illetőségű zenész és hangszerkereskedő hajnalig képes ébren maradni egy „kis csillagvadászatért”.
A koronavírus-járvány terjedése ellen bevezetett személyforgalmi korlátozások a határátkelőhelyeken súlyosan érintették a gazdasági kapcsolatokat.
A kamaraszínház már meghirdette a bérletárusítást, amikor a koronavírus-járvány miatt elrendelték a végül két hónapig tartó sürgősségi állapotot.
Ökumenikus imával emlékeztek meg Aradon az első világháborút lezáró, és a Magyarországot megcsonkító trianoni békeparancs aláírásának 100. évfordulójáról június 4-én, csütörtök délután.
1920. június 4-én a Párizs melletti Trianon-palotában íratták alá a magyar kormány képviselőivel az első világháborút lezáró, Magyarországot területe kétharmadától megfosztó békediktátumot. Ennek a 100. évfordulójára emlékezünk.
Az alföld és a Zaránd-hegység nyugati dombságai találkozásánál fekvő Máriaradna az Osztrák–Magyar Monarchiában Mariazell után a második legfontosabb búcsújáróhely volt, elsősorban a bánsági és a dél-alföldi hívek számára.
Május első felében két hétig teljesített szolgálatot a Moldovai Köztársaságban több mint negyven romániai orvos és egészségügyi asszisztens.
István, a király iskolába megy címmel szervezték meg 2019. november végétől azt a Kárpát-medencei válogatót, melynek során tehetséges, 6–16 éves diákok mutatkozhattak be a világhálón, annak érdekében, hogy egy szakemberekből álló zsűri és a közönség szavazatai alapján, kiválasszák azokat az énekeseket, táncosokat, akik majd az István, a király című rockopera gyerekváltozatában lépnek majd fel.
Kihasználva a koronavírus-járvány miatti iskolabezárást, Aradon nekikezdenek a Csiky Gergely Főgimnázium régi épülete átfogó felújításának, az alagsortól a tetőig.