Audio

Hétfő délután iktatták be hivatalába Korondi-Józsa Erikát, Kisiratos újraválasztott polgármesterét, és a képviselőtestület 11 tagját.
A 10 fővádlottat kivégezték, további 47 személyt kiáltottak ki bűnösnek, őket összesen több mint 1300 év börtönbüntetésre vagy kényszermunkára ítélték.
110 évvel ezelőtt, 1910. október 10-én (a számmisztikusoknak: 10. 10. 10.) a mai napon született a Neuman-család Aradhoz köthető utolsó tagja, báró Neuman Ferenc, az aradiak kedvelt Feri bárója.
Tíz évig elnöke volt a pécskai a Kálmány Lajos Közművelődési Egyesületnek és az Aradi Alma Mater Alapítványnak.
Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc leverésének és véres megtorlásának, a 13 honvédtiszt 1849. október 6-i kivégzésének 171. évfordulóján a koronavírus-járvány miatt bevezetett óvintézkedések betartásával, korlátozott számban vehettek részt a megemlékezők.
Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc leverésének és véres megtorlásának, a 13 honvédtiszt 1849. október 6-i kivégzésének 171. évfordulóján Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára Aradot a 19. század Trianonjának nevezte.
Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc leverésének és véres megtorlásának, a 13 honvédtiszt 1849. október 6-i kivégzésének 171. évfordulóján Kelemen Hunor, az RMDSZ-e szövetségi elnöke többek között kifejtette: 1848–1849 szabadságharcosai egyszerre erősítették a nemzet identitását és képviselték a reformokat, képviselték a fejlődést, képviselték a modernizációt.
Aradon az október 6-i megemlékezések a vesztőhelyen álló obeliszknél kezdődtek kedden délután délután, ahol Király Árpád római katolikus esperes-plébános az általa vezetett ökumenikus imán a vértanúk utolsó szavait idézte fel.
A járványügyi intézkedések miatt rendhagyó körülmények között, rendezvényenként maximum 500 résztvevővel emlékezhettek meg Aradon idén október 6-án a szabadságharc tragikus kimeneteléről.
A járványügyi intézkedések miatt rendhagyó körülmények között, maximum 500 résztvevővel emlékezhetnek meg Aradon idén október 6-án a szabadságharc tragikus kimenetelésről.
A jelenlegi parlamenti képviselő, Faragó Péter nyújtotta be jelentkezését a parlamenti választásokra az RMDSZ Arad megyei szervezete részéről.
A könyvben szereplő recepteket ma is készítik Arad környékén a háziasszonyok.
Bár még mindig nem százszázalékos az eredmények feldolgozottsága, az tudni való, hogy alig több mint 3000 szavazatot kapott Aradon az RMDSZ polgármesterjelöltje, Mészár Sándor.
Arad megyében a kormányzó Nemzeti Liberális Párt jelöltjei nyerték meg vasárnap a polgármester-választások többségét, emellett a helyi önkormányzati képviselői mandátumok zömét is megszerezték.
A múlt század közepének klasszis aradi labdarúgójáról, Pecsovszky Józsefről szóló életrajzi könyv román nyelvű fordítását mutatták be kedd este az Arad Megyei Művelődési Központ udvarán. A rendezvény végén a 75 éve alapított patinás klub, az UTA újjáalapítója, Mészár Sándor elmondta: Orbán Viktor magyar miniszterelnök levélben gratulált ahhoz, hogy Arad 12 év szünet után feljutott a román élvonalbeli bajnokságba.