Audio

Csütörtök délután mutatta be az aradi Kölcsey Egyesület negyedévi kiadványát és Olasz Angéla Történelem és emlékezet című könyvét.
Közel négy hónappal a helyhatósági választások után még mindig nem sikerült megegyezni Aradon arról, hogy megkapja-e az egyik alpolgármesteri tisztséget a magyar érdekvédelmi szervezet jelöltje. FRISSÍTÉS: Letette a tanácsosi esküt Szabó Mihály.
A Magyar Kultúra Napja (január 22.) alkalmából mutatja be január 21-én, csütörtökön 17 órától a Jelen Ház nagytermében az aradi Kölcsey Egyesület a 3Havi Szemle 2020 decemberi számát és Olasz Angéla Történelem és emlékezet c. könyvét.
Az Aradi Kamaraszínház ezt az időszakot munkával vészelte át: több önálló és koprodukciós előadást állított színpadra, amelyeket idén bemutatnak az aradi, a környékbeli és a Déryné-program keretében a magyarországi nézőknek.
Az aradi önkormányzat 2018-ban Kiválóság-oklevéllel ismerte el Tisza Ferenc nevelői munkáját és eredményességét, de számára ennél is nagyobb elégtétel, amikor egykori tanítványai hívják fel telefonon, és köszönetet mondanak neki a támogatásért, az atyai tanácsokért.
A koronavírus-járvány és az ellene hozott intézkedések által teremtett helyzethez igazodva, online, internetes közvetítés keretében mutatták be december közepén az Aradi Szabadság-szobor Egyesület legújabb kiadványát, a vértanúk emlékművének történetét bemutató Több mint szobor című albumot.
A nyugdíjas energetikai technikusra bevallása szerint nagy hatást gyakoroltak a letűnt korok aradi személyiségei.
Misik Endre kisiratosi séf ünnepi vacsoraajánlata és receptje azoknak, akik még nem találták ki, mi legyen Szenteste a családi vacsora.
A koronavírus-járvány a Máltai Szeretetszolgálat aradi szervezetének tevékenységét is befolyásolta, a segítségnyújtás a rászorulóknak nem mindig lehet közvetlen, emellett a hagyományos karitatív akciókat, közösségi rendezvényeket sem tudták megtartani idén.
Elsőre vakmerőségnek tűnt egy alig 1700 lakosú településen éttermet nyitni, de az élet Misik Endrét igazolta: a környező településekről, sőt Aradról is vannak visszatérő vendégek, akik nemcsak a kiváló ízek, hanem a kellemes környezet és szíves vendéglátás miatt is felkeresik a Miska Éttermet.
Arad megyében a választók alig egyharmada döntötte el, hogy mely pártok küldhetnek képviselőket és szenátorokat a parlamentbe, ennek következményeit pedig mindannyiunknak viselni kell – jelentette ki Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ megyei elnöke és jelöltlistájának vezetője.
Újabb gyerekverskötettel jelentkezett Nagy Gizella nyugalmazott aradi magyartanár.
Bűnügyi vizsgálat folyik a vadászi temetőrongálás ügyében.
Folytatva a 2017-ben bevezetett szokást, a Pécskai Kisebbségi Hagyományőrző Egyesület szervezésében idén is meggyújtották a pécskai városháza elé állított adventi koszorún az első gyertyát.
Felhívással fordult az Arad megyei magyarsághoz a Kölcsey Egyesület, amely időszaki kiadványának, a 3Havi Szemlének a következő számában a 2020-as aradi magyar társadalom „keresztmetszetét” szeretné bemutatni.