Erdély Hangja 2012 – Összefogás az erdélyi tehetségek támogatásáért

2012. október 8.

Erdély eddigi legnagyobb szabású tehetségtámogató kezdeményezése, az Erdély Hangja 2010-ben indult. A vetélkedő révén ismét lehetőség nyílik új, eddig még nem hallott tehetségek felfedezésére, kortól, nemtől, felekezeti hovatartozástól függetlenül. A verseny célja, hogy felkutassa és támogassa a hazai tehetségeket, hozzájárulva karrierjük fejlődéséhez itthon, illetve külföldön.
Az elmúlt két évad sikertörténetét elemezve – több száz jelentkező, több ezer néző, több mint félmillió online látogató a www.BummTv.com internetes portálon – kétségtelen, hogy 2012-ben is megszervezésre kerül a tehetségkutató, mely nagyszerű lehetőséget biztosít mindazoknak, akik szeretnék megmutatni tudásukat, tehetségüket a nagyvilágnak.
A kezdeményezés támogatása példaértékűnek bizonyult mindannyiunk számára, hogy ebben a rohamosan fejlődő anyagias világban figyelmet fordítsunk a kulturális, szellemi értékeinkre. A szervezők (Bexmon™ Marketing és a KR Stúdió) ezúton is szeretnének köszönetet mondani a támogatóknak és a médiapartnereknek, akik az esemény sikerében bízva késztetést éreztek a tehetségek támogatására, így vállalva részt ebből a komoly, anyagi megpróbáltatásokkal teli feladatból.
Elindult az online jelentkezés a versenyre a www.erdelyhangja.ro portálon, ahol minden érdeklődő friss és hasznos információkat talál majd a versenyről. Akiknek tavaly nem volt elég bátorságuk, vagy nem láttak elegendő kihívást a versenyben, azok megújult energiával, nagyobb ambícióval készülhetnek az idei megmérettetésre.
Az Erdély Hangja 2012-es tehetségkutató verseny elődöntői Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Házban, az OdeonEvents rendezvényszervező iroda támogatásában, a döntő gálaest pedig Sepsiszentgyörgyön, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre.
Újdonságként a tehetségkutató honlapja román nyelven is elérhető. Idén, a tervek szerint, Erdély nagy városaiba is elmennek a szervezők és a zsűritagok. A versenyzők így kiválaszthatják a hozzájuk legközelebb eső várost, és nem kell több száz kilométert utazniuk a meghallgatáson való részvételért. A listán szereplő városok: Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Marosvásárhely és Kolozsvár.
A verseny élő műsorainak időpontjai: elődöntők: 2012. november 24., december 1. és december 8. (Kézdivásárhely); döntő gálaest: 2012. december 16.,  Sepsiszentgyörgy.
Elérhetőségek: www.bummtv.com, www.erdelyhangja.ro, facebook.com/erdelyhangja, facebook.com/voiceoftransylvania.

Az Erdély Hangja szervezőcsapata

Itt meghallgatható az Erdély Hangja 2012 rádióreklámja.

[audio src="http://aradihirek.ro/wp-content/uploads/media/MP3_ErdelyHangja2012_radioreklam_CINEMATIC_Version_48000.mp3"] 

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Csárdáskirálynő az Aradi Kamaraszínházban
Október elsejétől drágulnak a jegyárak a nagyszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Felméri Péter újra Aradon
Október 16-án a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> „Nagy fogás” a határon
Több mint félszáz migránst tartóztattak fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Októberben nyitják meg hivatalosan a Via Transilvanica turistaútvonalat
Az Erdélyt északkeletről délnyugatra átszelő, gyalogosan, lóháton vagy kerékpárral bejárható túraút hossza 1400 kilométer. Bukovinától a Vaskapuig Székelyföldet és a szász kultúra emlékeit őrző Királyföldet érintve Románia hét történelmi-néprajzi régióját szeli át.
<em>Hír szerkesztése</em> Nagy Feró: „Hazajövök Erdélybe” [AUDIO]
„A nemzet csótánya” az Aradi Magyar Napokon lépett fel a hétvégén.
<em>Hír szerkesztése</em> Pécskán és Kisperegen átadták a Rákóczi Szövetség ösztöndíját
A magyar nyelvű iskolaválasztást „hálálták” meg a támogatással.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejutott a kupasorozat csoportkörébe az UTA
Minimális győzelem Moldvában.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem csak fociban tanulhatnak a román játékosok a németektől
Jólneveltségből is leckét adtak az U20-as Nationalelf tagjai.
<em>Hír szerkesztése</em> Lemond a fizetésemelésről az aradi polgármester
A helyettesei sem kapják meg a béremelést.
<em>Hír szerkesztése</em> Hosszabbítás után búcsúztak a lippaiak a kupától
A harmadosztályú csapat nem bírt a második ligás Buzăuval.