Gazdaság

Zöld átállás és pályázati lehetőségek ismertetője az RMDSZ-nél

Vállalkozói fórum

Winkler Gyula Az európai zöld megállapodáshoz kapcsolódó ipari terv, avagy amikor a Green Deal nem állja ki a versenyképesség próbáját című előadást tartja meg. Ezt követően Jermendy Zoltán, a Goodwill Consulting képviselője a kkv-k számára a közeljövőben kiírásra kerülő pályázatokról fog beszélni, mint például:

  • Electric-Up II.
  • Regionális Fejlesztési Program a nyugati régióban
  • Hulladékgazdálkodási program
  • Mezőgazdasági programok
  • egyéb pályázatok

A gazdák javára döntött az Európai Parlament

Illusztráció | Fotó: LBC Torrent Studio

„Ezért mondjuk, hogy ott kell lennünk az Európai Parlamentben, hogy legyen erőnk ehhez hasonló változtatásokat kiharcolni, hogy jó irányba változtassuk az Uniót – idézte az RMDSZ közleménye Winkler Gyulát, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjét. – A KAP egyszerűsítésről szóló jogszabályt sürgősségi eljárással tárgyalta meg és fogadta el az Európai Parlament, kevesebb mint egy hónap alatt.

Tavaszi vásár – kettő az egyben az Expón

Archív felvétel | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

A kettős rendezvényre április 18–21. között kerül sor, és a kertrendezéstől kezdve az újgenerációs épületgépészeti megoldásokon át a kézműves termékekig mindet megtalálnak majd az érdeklődők a pavilonokban. Divatáru és hobbiállat-kiállítás és vásár is lesz, népi mesterségek művelői is jelen lesznek, úgyhogy valóban a család minden tagja megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő terméket.

Nyitva tartás:

Elkészült a hazai elektromos töltőállomások térképe

Monitorkép

A miniszter elmondta, hogy a következő lépésként egy mobiltelefonos alkalmazás készül a villanyautó-tulajdonosok számára. Ezzel majd azt is nyomon lehet követni, hogy van-e szabad hely a sofőr által kiszemelt töltőállomáson. Burduja hangsúlyozta, szükségesnek lát egy országosan egységes alkalmazást, amelyik felváltja a szolgáltatók saját applikációit, hogy „ne legyen szükségük az autósoknak 6, 8, 10 különböző alkalmazás letöltésére”.

Hétvégi mézvásár az Expón

Archív felvétel

A rendezvényen több mint 40 kiállító standjánál vásárolhatók mézek és mézkészítmények, illetve méhészeti felszerelések és berendezések – közölte az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara.

Szombaton 11 órától a Román Méhtenyésztők Egyesülete – a kiállítás társszervezője – rendezésében szakmai konferenciát is tartanak a méhtenyésztés gondjairól és az Európai Unió agrárpolitikájáról. A vásár szombaton 9–18, vasárnap 9–16 óra között látogatható.

Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]

Pécska madártávlatból – 16 hektáron terült majd el a strand | Az önkormányzat által közreadott felvétel

A beruházásoktól azt remélik, hogy a szórakoztató- és szolgáltatóipari vállalkozások is fellendülnek, ettől pedig pezsgőbb lesz a helyi gazdasági és kulturális élet.

Arad megyében egy országos és négy helyi érdekeltségű turisztikai település van. A minősítésnek azért van jelentősége, mert ez határozza meg, hogy milyen célirányos támogatásokra pályázhatnak az érintett önkormányzatok. Országos érdekeltségű Menyháza: az Aradtól 120 km-re északkeletre, a Béli-hegységben található üdülőfalu már a 19. században is híres volt gyógyfürdőjéről.