Made in Arad

Több mázsányi szemét maradt a határátkelők környékén az ünnepi forgalom után

Ez marad az átutazók után | Fotó: DRDP

A nagylaki polgármesteri hivatal és a temesvári regionális útügyi igazgatóság (DRDP) képviselői közölték: időbe telik, míg olyan sok embert tudnak mozgósítani, ahány képes összeszedni a nagylaki országúti és a nagylaki autópálya-határátkelők környékén az út szélén hagyott hulladékot.

Aranysakálok és rókák garázdálkodnak a városban [AUDIO]

Nem árt az elővigyázatosság | Képernyőmentés Facebook-videóról

2020-ban, a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom idején látták az első vadakat a Maros-parti lakótelepeken: a közösségi oldalakon többen is posztoltak fotókat rókákról, amelyek sötétedéskor átmerészkedtek a folyón, és kihasználva az utcák viszonylagos sivárságát, élelem után kutattak. Tavaly óta azonban egyre gyakrabban látni vadállatokat a városban, s már nem csak rókát: aranysakál, más néven toportyán, vagy nádi farkas bukkan fel a peremkerületekben, de még a belvárosban is.

Novemberre ígérik a mikelakai felüljáró átadását

Így néz ki most a felüljáró | Fotó: DRDP

Az Arad–Bukarest fő vasútvonal felett áthaladó átjáró építése évekkel ezelőtt félbeszakadt, a munkálatokat idén folytatták, mostanra pedig helyükre kerültek a feszítő-merevítő betongerendák: kilenc 22 méteres és két 28 méteres elemet helyezett el a kivitelező, a SPIC kft. A létesítmény 70 százalékban elkészült már, és a DRDP ígérete szerint ez év novemberében átadják a forgalomnak.

Arad is csatlakozik a „zöld péntekhez”

Péntekenként ingyen villamosozhatunk | Fotó: a polgármesteri hivatal Facebook-oldala

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a városi képviselőtestület május végén fogadta el azt a határozatot, amellyel bárki számára ingyenessé teszi péntekenként a tömegközlekedést Aradon. A „zöld péntek” célja a személygépkocsik használatának háttérbe szorítása, a lakosság bátorítása a tömegközlekedési eszközök és más, környezetkímélő járművek használatára.

Lezárnak egy forgalmas kereszteződést

A polgármesteri hivatal által közreadott felvétel

Az intézkedés oka, hogy ez idő alatt kapcsolják össze az újonnan lefektetett villamossíneket, és kiépítik a felsővezetékeket az Abatorului (Vágohíd) és Condurașilor (Csutora) utcák közötti szakaszon.

Ez az egyik legforgalmasabb útkereszteződés, hiszen a dél-erdélyi (A1-es) autópálya repülőtéri felhajtója felé tartó, vagy az onnan érkező járművek itt haladnak el.

A tájékoztatás szerint 2,5 tonnánál kisebb járművek a kijelölt kerülőutakon közlekedhetnek.