Made in Arad

Gyereknapon indítják a városnéző kisvonatot

A városháza által közreadott archív felvétel

Az Aradi Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tömegközlekedési Vállalat tájékoztatása szerint szombaton 12 és 15 óra között, míg június 2-án, vasárnap 13 és 21 óra között közlekedik a szerelvény (ha az időjárási körülmények is megfelelők), óránként indulva a Szabadság-szobortól, ahol a fel- és leszállás történik.

A jármű útvonala mindkét nap a következő: Szabadság-szobor (Román–magyar megbékélés parkja)–színház–Revoluției (Forradalom/József főherceg út) sugárút–Hegyalja tér (Podgoria)–Holtmaros sor (Banu Mărăcine utca)–Kórház (Spitalului) tér és vissza.

Volt szökőkút, nincs szökőkút

Ilyen volt esténként a szökőkút | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Az ünnepélyesen még át sem adott, de az ortodox húsvéti vásárnak már otthont adó volt Tököli téren (ma hivatalosan Katedrális téren) szervezte meg az önkormányzat a „helyi közigazgatás napját” abból az alkalomból, hogy 105 évvel ezelőtt, 1919. május 17-én vonult be a román hadsereg Aradra, és bevezették a román adminisztrációt. Katonai parádét, díszszemlét, könnyűzenei koncerteket és esti tűzijátékot hirdettek a térre.

Vissza a feladóhoz

rmdsz-sms

Bevett szokássá lett, hogy különböző cégek, intézmények vagy szervezetek rövid telefonos írott üzenetben (sms-ben) kínálják a termékeiket, vagy népszerűsítik különböző akcióikat, programjaikat.

Több mázsányi szemét maradt a határátkelők környékén az ünnepi forgalom után

Ez marad az átutazók után | Fotó: DRDP

A nagylaki polgármesteri hivatal és a temesvári regionális útügyi igazgatóság (DRDP) képviselői közölték: időbe telik, míg olyan sok embert tudnak mozgósítani, ahány képes összeszedni a nagylaki országúti és a nagylaki autópálya-határátkelők környékén az út szélén hagyott hulladékot.

Aranysakálok és rókák garázdálkodnak a városban [AUDIO]

Nem árt az elővigyázatosság | Képernyőmentés Facebook-videóról

2020-ban, a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom idején látták az első vadakat a Maros-parti lakótelepeken: a közösségi oldalakon többen is posztoltak fotókat rókákról, amelyek sötétedéskor átmerészkedtek a folyón, és kihasználva az utcák viszonylagos sivárságát, élelem után kutattak. Tavaly óta azonban egyre gyakrabban látni vadállatokat a városban, s már nem csak rókát: aranysakál, más néven toportyán, vagy nádi farkas bukkan fel a peremkerületekben, de még a belvárosban is.

Novemberre ígérik a mikelakai felüljáró átadását

Így néz ki most a felüljáró | Fotó: DRDP

Az Arad–Bukarest fő vasútvonal felett áthaladó átjáró építése évekkel ezelőtt félbeszakadt, a munkálatokat idén folytatták, mostanra pedig helyükre kerültek a feszítő-merevítő betongerendák: kilenc 22 méteres és két 28 méteres elemet helyezett el a kivitelező, a SPIC kft. A létesítmény 70 százalékban elkészült már, és a DRDP ígérete szerint ez év novemberében átadják a forgalomnak.