Sport

BL-döntőt rendeznek Budapesten – a 2026-os finálé gazdája lesz a Puskás Aréna

Telt ház a Puskás Arénában | Fotó: mlsz.hu

Magyarország története során először adhat otthont a klubfutball legrangosabb mérkőzésének, amelyre eddig 15 ország 28 városának 32 stadionjában került sor. A 2019-ben átadott Puskás Arénában ez lesz a harmadik európai kupadöntő a 2020-as Szuperkupáért kiírt mérkőzés és az Európa-liga tavalyi fináléja után.

Hetven éves az utánpótlásnevelés doyenje, Tisza Ferenc labdarúgóedző [AUDIO]

Rareș Poppal, aki szintén az ő felfedezettje, végezhette el a kezdőrúgást | Fotó: uta-arad.ro

Az aradi futballkedvelők számára Tisza Ferenc neve összefonódott az utánpótlás-neveléssel. A szaktekintélynek számító edző 40 év alatt fél tucatnál is több országos bajnoki címet szerzett az aradi korosztályos csapatokkal, kezei közül több mint 40 élvonalbeli játékos került ki az évtizedek során, s ma is vannak olyan tanítványai, akik az utánpótlás vagy a felnőtt válogatottságig vitték.

Vezeti az alsóházi mezőnyt az UTA, megnyerte a bajnokságot az FCSB

Luckassent nem érték utol a hazai védők | Forrás: képernyőmentés tv-közvetítésből

A kiesés ellen harcoló Poli Iași számára létkérdés volt a győzelem, ezért nagy hévvel vetette magát a meccsbe, de a vendég aradi csapat állta a hazai rohamokat. A biztonságos védekezésre és az ellentámadásokra épülő taktika a második félidőben hozta meg a gyümölcsét, amikor Rareș Pop remek egyéni megoldása utána csereként nem sokkal korábban beálló Ezekiel sodorta a Poli kapujába a labdát, a meccs hajrájában pedig a leshatárról kiugró Luckassen adta meg a kegyelemdöfést.

Döntetlent játszott az UTA az alsóházi rangadón

A piros mezes UTA egy pontot hozott Ploiești-ről | Fotó: UTA FAcebook-oldal

A hazaiak viszonylag korán, Grozav végén szereztek vezetést, de előnyüket nem tudták megtartani lefújásig, ugyanis a hajrában Micovschi közelről a hálóba passzolt egy jobboldali beadást.

Az aradi csapat az idegenbeli pontszerzéssel versenyben maradt az alsóházi rájátszás első két helyének valamelyikéért, ami a Konferencia-ligában való rájátszásra jogosít fel.

Superliga, alsóházi rájátszás, 5. forduló:

Előny a fogadónál: elveszítette Arad a női kosárlabda-bajnokság döntőjének első meccsét

A kék-sárga mezes aradiak szerdán javíthatnak | Fotó: FCC UAV Arad Facebook-oldal

Az öt meccsből három győzelemig tartó fináléban a tengerpartiak jobb alapszakaszbeli helyezésüknek köszönhetően pályaelőnyt élvezhetnek, és hétfő este éltek is a lehetőséggel: ha szoros meccsen is, de nyolcpontos győzelmet aratott a tizedik bajnoki címére törő aradi csapattal szemben.

A döntő következő felvonását szintén Konstancán rendezik szerdán 19 órától, utána egy (szükség esetén két) meccs következik Aradon.

Az aradi lányok az elődöntőben a címvédő, és az utóbbi években egyeduralkodó Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC együttesét búcsúztatták.