Bulvár

Életét vesztette egy férfi, miután autójával felborult egy körforgalomban

A kép illusztráció | Fotó: ISU Arad

Az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőséget (ISU) fél ötkor riasztották, hogy egy autó, amely Nagyvárad felől Arad irányába tartott, lesodródott az útról. A mentősök egy személyt találtak a járműben, annak 40 éves sofőrjét, akit eszméletlen állapotban húztak ki a roncsok közül. A férfi életét nem lehetett megmenteni, a helyszínen életét vesztette.

Bíróság elé állítják az önjelölt prédikátort, aki szexuálisan kihasználta kiskorú lányait

A Borosjenői Bíróság | Fotó: portal.just.ro

Az ügyészség keddi tájékoztatása szerint a 48 éves férfit nemi erőszak folytatólagosan elkövetett bűncselekményével vádolják.

A nyomozati anyag szerint a vádlott 2007 és 2023 között rendszeresen szexuális aktusra kényszerítette a gondozásában lévő három kiskorú lányát, kihasználva, hogy nem tudják megvédeni magukat és érvényesíteni akaratukat. A férfi bevallotta tetteit.

Tömegbaleset történt Alsósimánd külterületén, többen kórházba kerültek

Három autó ütközött össze | Fotók: ISU Arad

A helyszínre az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) kisjenői műszaki mentőcsapatát, egy rohammentőt (SMURD) és a megyei mentőszolgálat két esetkocsiját riasztották. A balesetben négyen megsérültek, egy személyt feszítővágóval kellett kiszabadítani a roncsok közül.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint három sérültet szállítottak kórházba, a negyedik elutasította a kórházi ellátást. A tűzoltók áramtalanították a gépjárműveket, hogy megelőzzék esetleges tűz keletkezését.

Aradra vezettek a kiterjedt embercsempészhálózat szálai

„Illegális kivándorlók” – a munkavállalók embercsempészek segítségével próbálnak Nyugatra jutni, de gyakran fennakadnak a határon | Fotó: politiadefrontiera.ro

A bűnszervezetet egy volt belügyi alkalmazott hozta létre, és vezette 2022 óta, aki egy másik gyanúsítottal, egy tartalékos ezredessel együtt hét, külföldi munkaerő importjával foglalkozó munkaközvetítő céget hozott létre, valójában azzal céllal, hogy a munkavállalói vízummal Romániába hozott bevándorlók számára jelentős anyagi haszon ellenében megkönnyítsék a bejutást a schengeni övezetbe.

Csúszópénzt kért egy tanár a jó jegyekért, cserébe elnézte a hiányzásokat is

Illusztráció | Fotó: pixabay.com

A megyei ügyészség pénteki tájékoztatása szerint az illető egy aradi iskola esti tagozatának tanáraként és egyben osztályfőnökeként 2022-ben és 2023-ban 16 diákjától kért és kapott pénzt, cserében fiktív osztályzatokat adott nekik és nem írta be hiányzásaikat.

A kért és kapott összegekről nem tájékoztattak a nyomozók. A tanár szabadlábon maradt a kivizsgálás idejére.

Agerpres

Fogorvosnak adta ki magát két nő Aradon, négy évig végeztek beavatkozást végzettség nélkül

Rajtaütés | Képernyőmentés a rendőrségi videóról

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az illetők 2019 és 2022 között adták ki magukat fogorvosoknak, annak ellenére, hogy nem volt ilyen irányú végzettségük, és a házukban berendezett rendelőben fogadták a pácienseiket, akik nem is tudták, hogy álfogorvosokkal van dolguk. Mi több, a csalók okiratokat hamisítottak, amelyek alapján bizonyos szolgáltatások ellenértékét az állami egészségbiztosító pénztárnál számolták el – sőt olyan fogorvosi beavatkozás áráról is benyújtottak számlát, amiről kiderült, hogy el sem végezték.

Halálos baleset történt Arad és Hunyad megye határán

Fotók: ISU Arad

A balesetben meghalt egy 50 éves férfi, illetve megsérült egy 18 éves fiatalember – mindketten a személyautó utasai voltak, és a közeli Tok településről származtak, akárcsak a kocsi sofőrje, egy szintén 50 éves férfi.

A kamiont egy 65 éves török állampolgár vezette. A baleset pontos körülményeinek kiderítésére gondatlanságból elkövetett emberölés és testi sértés gyanújával indítottak vizsgálatot – közölte az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egymásba futó villamosok miatt sérült meg két utas

A kép illusztráció | Fotó: CTP

Claudiu Godja, az aradi tömegközlekedési vállalat (CTP) igazgatója tájékoztatása szerint az Aurel Vlaicu úton történt baleset úgy következett be, hogy két villamos haladt egymás mögött, és a második vezetője figyelmetlenségből túl későn fékezett, így a szerelvény belefutott az előtte haladó villamosba.

Két nő megsérült, egyiket a helyszínen látták el a mentősök, a másikat, egy 57 éves nőt fej- és vállsérüléssel szállították a megyei sürgősségi kórházba. A két szerelvény megrongálódott, a járműtelepre szállították.

Ketten megsérültek egy Zimándköz határában történt autóbalesetben

Fotók: ISU Arad

Az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint a balesetnek két sérültje volt: egy 66 éves nő, akit eszméletlen állapotban húztak ki a járműből a tűzoltók, illetve egy 51 éves férfi, aki együttműködő volt a mentőkkel, és a helyszíni ellátást követően elutasította a kórházba szállítást. A nőt a sürgősségre szállították.

A tűzoltók áramtalanították a két járművet, nehogy egy elektromos szikra tüzet okozzon.