Bulvár

Kitartó hulladékégető – 30 ezer lejre büntettek egy aradi férfit

A helyi rendőrség által közreadott felvétel

A helyi rendőrség környezetvédelmi szolgálatának rendőrei a hírhedt Mărului utcában járőröztek, amikor rajtakaptak egy 37 éves férfit, aki az udvaron égetett műanyag- és textilhulladékot. Felszólították a férfit, hogy hagyjon fel tevékenységével, ennek dacára négy órával később ismét szemétégetésen kapták.

A rendőrség tájékoztatása szerint a hulladékégetésben tanúsított „makacssága” miatt 30 ezer lejes bírságot róttak ki a férfira, és kötelezték a terület kitakarítására.

Bűnvádi eljárás 24 tonna ammónium-nitrát nem megfelelő tárolása miatt

A rendőrség által közreadott felvétel

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleménye szerint a férfit szerdán azonosították a helyi rendőrőrs munkatársainak segítségével, és megtalálták a gazdaságában a zsákokban álló ammónium-nitrátot.

A vízmentes ammónium-nitrát erélyes oxidálószer, robbanószerek készítésére használható. Magas nitrogéntartalma miatt közvetlenül műtrágyaként vagy műtrágyagyártásra használják. Műtrágyaként oxidáló tulajdonsága miatt csak kristályvizes formában, általában más vegyületekkel keverve stabilizálják.

Kiégett egy traktor egy tornyai farmon

Ez maradt a járműből | Fotó: ISU Arad

A mentésben a hivatásos tűzoltók mellett a pécskai önkéntes tűzoltók is segédkeztek. A helyszínre érkezéskor a mezőgazdasági erőgép teljes terjedelmében lángolt, s bár a tüzet megfékezték, a jármű totálkáros lett.

Az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint rövidzárlat okozhatta a tüzet. A kár nagysága nem ismert.

Ausztriában lopott elektromos kerékpárokat foglaltak le Aradon

A lefoglalt biciklik | A rendőrség által közreadott felvételek

Az akcióban az aradi rendőrök mellett egy ügyész és Ausztria bukaresti nagykövetségének belügyi attaséja is részt vett. Az osztrák rendőrök „vagyon elleni bűncselekmények” elkövetésével gyanúsítják a fiatalembert.

A házkutatások során öt elektromos kerékpárt – amelyeket feltehetően Ausztriában tulajdonítottak el – és egy gázpisztolyt foglaltak le a rendőrök. Az ügyben egyelőre a román hatóságok folytatják le a nyomozást.

Török és szír potyautasokat találtak a gránátalmák között

Fotó: politiadefrontiera.ro

Az aradi határrendészet közleménye szerint egy török kamionsofőr fél hétkor jelentkezett kilépésre: a fuvarlevél szerint gránátalmát szállított Törökországból Hollandiába, de a rendőrök a kockázatelemzés során tüzetesebben átvizsgálták a teherautót, amelynek a rakterében – az áru közé rejtőzve – tizenhat határsértőt találtak, akik illegális módon próbáltak bejutni a schengeni térségbe.

A kihallgatáson a „potyautasok” török és szír állampolgároknak vallották magukat. A román hatóságok eljárást indítottak ellenük és a sofőr ellen.

Fatolvajok pusztítottak a Maros-ártér Természetvédelmi Parkban

Pusztítás maradt a fatolvajok után | A természetvédelmi park által közreadott felvételek

Az akcióban a Maros-ártér Természetvédelmi Park járőrei (ún. „rangerek”) is részt vettek – a rajtaütésről is a tájvédelmi körzet vezetősége adott tájékoztatást. E szerint a Romsilva országos erdészeti igazgatóság tett feljelentést ismeretlen tettesek ellen, akik rendszeresen dézsmálták a Maros-ártér erdejét. Igaz, hogy ez nem tartozik az erdészet kezelésébe, de védett területről lévén szó, az illegális fakitermelés még súlyosabb bűncselekménynek számít – írták.

Korrupcióval gyanúsítják az útügyi igazgatóság 47 alkalmazottját [FRISSÍTVE]

Illusztráció | Forrás: a DGA Facebook-oldala

A CNAIR folytatólagosan elkövetett vesztegetés elfogadásával gyanúsított alkalmazottait kommandósok kísérték az aradi rendőrkapitányságra kihallgatásra. Az ügyben a CNAIR temesvári regionális igazgatósága tett feljelentést. A társaság közleménye szerint a CNAIR vezetősége „zéró toleranciát tanúsít” a korrupcióval szemben, és rendszeresen ellenőrzi alkalmazottait. A házkutatásokban a belügyminisztérium korrupcióellenes igazgatóságának (DGA) nyomozói is részt vettek – ismertette az Agerpres.

„220 felett” – Őrült gyorshajtó a dél-erdélyi autópályán

A fehér személygépkocsi vezetője idézte a Neoton Família slágerét: „220 felett” | Képernyőmentés

Az autópályarendőrség kora délután, fél kettő körül mérte be a száguldozót, akit utóbb igazoltattak: egy 29 éves Máramaros megyei illetőségű férfinek volt ennyire sietős.

A gépjárművezetőt 3300 lejes pénzbírsággal sújtották, ezenkívül 120 napra felfüggesztett a jogosítványát – olvasható az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.