Arad megyei civil szervezetek

2012. július 16.

Alma Mater Alapítvány, Arad. A civil szervezet 1991-ben alakult, elsősorban az Arad megyei magyar oktatás támogatására, főleg az aradi magyar középiskola és a szociálisan hátrányos helyzetű diákok felkarolására. Az alapítvány fontosnak tartja az aradi magyar közösség tagjainak a megszólítását is, ezért kéthavonta megjelenteti a Szövétnek című aradi kulturális szemlét, mely egyebek mellett kapocs kíván lenni a helyben maradt, és az innen elszármazott aradiak között.

Postacím: str. I. Calvin nr. 22., 310085 – Arad, telefon: 0040/257/210–002, e-mail: iroda@almamaterarad.ro, web: www.almamaterarad.ro.
Itt meghallgathatja Pataky Lehel Zsolt riportját az Alma Mater Alapítvány ösztöndíjprogramjáról. A riport a Temesvári Rádióban hangzott el 2011 decemberében.

[audio src="http://aradihirek.ro/wp-content/uploads/media/Osztondijak a Csiky-bentlakasban BR.mp3"] 

Aradi Kis- és Középvállalkozás-fejlesztési Központ Alapítvány. 1996-ban létrehozott civil szervezet, amelynek fő célja a kis- és középvállalkozók támogatása, a versenyképességük fokozása, a vállalkozói és piaci ismereteik bővítése, a fejlődésük és/vagy a túlélési esélyeik növelésének érdekében. Felvállalja a hazai és magyarországi vállalkozások, szervezetek közötti együttműködési és gazdasági-kereskedelmi kapcsolatok létrehozását, információkat nyújt a hazai, magyarországi, valamint európai uniós támogatási lehetőségekről.

Postacíme: CEDIMMAR Alapítvány, str. Episcopiei (Püspökség utca) nr. 32., 310084 Arad. Telefon: 0040/257/254–743, e-mail: cedimmar@gmail.com.
Itt meghallgathatja a CEDIMMAR történetéről szóló riportot, amely a Temesvári Rádióban hangzott el.

[audio src="http://aradihirek.ro/wp-content/uploads/media/CEDIMAR.mp3"] 

Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet. 1992. április 22-én alakult civil, non-profit szervezet, melynek legfontosabb célja, hogy összefogja a magyar fiatalokat, és megfelelő környezetet biztosítson mindannak, amit ifjúsági életként tartanak számon. Az AMISZ mára a megye egyik legnagyobb és legelismertebb ifjúsági szervezete. Tagja a Magyar Ifjúsági Értekezletnek. Postacím: Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet, str. Episcopiei nr. 32., 310084 Arad. E-mail: amiszoffice@yahoo.com, internet: www.amisz.ro

 Katalin Egyesület, Arad. Tevékenységi kör: az Arad megyei magyar, hátrányos helyzetű nagycsaládok, testi és szellemi fogyatékosok, valamint a sorsukra hagyott idősek megsegítése (karácsony és húsvét előtt, gyűjtés eredményeként 23 nagycsalád több mint 120 gyermeke számára visznek édességeket, tartós élelmiszereket, ruhaneműt). Terv alatt a zimándújfalusi fogyatékosok napközi, illetve idősek otthonának építése. Telefon: 0040/357/421–545.

Kálmány Lajos Közművelődési Egyesület, Pécska. Tevékenységi kör: közművelődési események szervezése és támogatása, kiadványok megjelentetése, pécskai magyar személyiségek emlékének ápolása, munkásságuknak, hagyatékuknak köztudatba juttatása. E-mail: info@klke.ro, internetcím: http://www.klke.ro

A lista bővítése érdekében várjuk további civil szervezetek jelentkezését. Az egyesület pontos nevét, elérhetőségét és a tevékenységének néhány soros leírását küldjék az aradihirek@gmail.com e-mail címre.

További hírek

Hír beküldése
A 200 km-es futóversenyt, kerékpáros és görkorcsolya-túrát 2019-ben szervezték meg legutóbb.
<em>Hír szerkesztése</em> Csak magyar rendszámú autók tankolhatnak hatósági áron Magyarországon
Péntektől csak magyarországi rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon hatósági, maximum 480 forintos literenkénti áron standard benzint vagy gázolajat – jelentették be a csütörtöki Kormányinfón. A külföldi autósoknak piaci árat kell fizetniük.
Hír beküldése
Augusztusi zenei csemege.
<em>Hír szerkesztése</em> Egy évvel a robbantásos merénylet után még nem történt vádemelés
Több mint 400 tanút hallgattak ki, 35 házkutatást végeztek, több tucat vizsgálatot végeztek – eredménytelenül.
<em>Hír szerkesztése</em> Népszámlálás: itt a vége, töltsd ki végre!
Hétfőig mintegy 750 ezer „magyar kérdőív” került kitöltésre.
<em>Hír szerkesztése</em> Újabb gazdasági és szociális intézkedéscsomagról döntött a kormánykoalíció
Hitelmoratórium, béremelés a közszférában, 700 lejes támogatás a nyugdíjasoknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Bajnok a CFR, 11. helyen végzett az UTA [FRISSÍTVE]
Az aradiak osztályozós helyen tartották a Dinamót.
<em>Hír szerkesztése</em> Bemutatták az UTA új vezetőedzőjét [FRISSÍTVE]
A tréner eddigi csapatai ebben a szezonban estek ki az 1. Ligából.
<em>Hír szerkesztése</em> Mesék az ágak hegyin és túl...
Gyereknapi élőszavas mesemondás.
<em>Hír szerkesztése</em> Játékpisztollyal fenyegette a járókelőket egy zavart férfi
Pszichiátriai eset.