Románul mutatták be a Csoportterápiát Aradon

2020. október 8.
Romániában először játszották a Csoportterápia című „mjuzikelkámedi” román nyelvű változatát. Szente Vajk, Bolba Tamás és Galambos Attila zenés vígjátékát az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház 2020–2021-es évadnyitó előadásán mutatták be október elején – olvasható az Aradi Kamaraszínház közleményében.
<em>Hír szerkesztése</em> Románul mutatták be a Csoportterápiát Aradon

A Csoportterápia szellemes és fordulatos vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről, vagyis önmagunkról. Román nyelvű ősbemutatója az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház, az Aradi Kamararaszínház és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukciójaként született meg. Rendezője Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti igazgatója.

A csoportterápiára érkező hat szereplőt az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház társulatának legújabb tagjai, Marina Palii, Ștefan-Gheorghe Dogaru, Alex Popa, Bogdan Neciu, Diana Ioana Licu, valamint egy vendégművész, Alexandra T. Gîtlan alakítják, élményszerű csapatjátékukból árad a frissesség és az elevenség. A zenés színházi előadás szövegét Laslavic Tímea fordította, a dalszövegeket Tapasztó Ernő, Alexandra T. Gîtlan, Éder Enikő és Fekete Réka adaptálta román nyelvre, az előadás zenei koordinátora Éder Enikő, az Aradi Kamaraszínház társulatának tagja.

A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során olyan kérdések is felmerülnek, mint az, hogy ki lehet-e cserélni az ember hangját vagy létezik-e szerelem első látásra? Fülbemászó dallamok és sziporkázóan szellemes szövegek röpítik a nézőt a „mjuzikelkámedi” felhőtlen, kacagtató világába. Az ötletekben pazar színházi előadás több mint kétórányi nevetést garantál remek zenével.

A premier napján a darab szerzői, Szente Vajk, Bolba Tamás és Galambos Attila az alábbi levéllel üdvözölték az aradi társulatot:

„Kedves Társulat! Tíz évvel ezelőtt írtunk egy furcsa vígjátékot a lélek sebezhetőségéről és a gyógyulás esélyeiről. Ez a darab először lépi át szülőföldjének határait, hogy a kezetekben újraszülessen. Tekinthetjük jelképesnek is, hogy éppen most, egy járvány idején, a társadalmi távolságtartás időszakában kerültünk egy lépéssel közelebb egymáshoz. Lássuk hát egymást ebből a távolságból úgy, ahogy mindig kellene: jónak, szeretetreméltónak, melegszívűnek. Kérlek, adjátok át üzenetünket minden egyes nézőtöknek, legyenek ők bárhol és bárkik. Baráti öleléssel, Bolba Tamás, Szente Vajk, Galambos Attila.”

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Orban Aradon: fontolgatjuk az éjszakai kijárási tilalmat
A koronavírus-járvány terjedése elleni intézkedésként a kormány fontolgatja az éjszakai kijárási tilalom bevezetését, de előtte megvárják, milyen eredményt hoznak az eddigi korlátozások – jelentette ki szombaton, aradi látogatásán Ludovic Orban miniszterelnök.
<em>Hír szerkesztése</em> Megalakult az aradi és a megyei tanács
Ludovic Orban miniszterelnök helyi autonómiáról és a központosítás lebontásáról beszélt a beiktatáson.
<em>Hír szerkesztése</em> Megszerezte első hazai győzelmét az UTA
A Chindia Târgoviște volt az áldozat.
<em>Hír szerkesztése</em> Bennégett a lakásban egy idős házaspár
Tragédia Ötvenespusztán.
<em>Hír szerkesztése</em> Koronavírus: vörös forgatókönyv lép életbe Aradon
Meghaladta az elmúlt 14 napban a 3 ezreléket a koronavírus-fertőzések aránya.
<em>Hír szerkesztése</em> Megalakult az új képviselőtestület Nagyiratoson
Letette az esküt a harmadik mandátumát kezdő polgármester, Papp Attila.
<em>Hír szerkesztése</em> Online oktatásra térnek át az aradi iskolák [FRISSÍTVE]
Meghaladta a 3 ezreléket a fertőzöttségi arány.
<em>Hír szerkesztése</em> Október 23.: egy egész nemzet mozdult meg [AUDIO]
Az 1956-ot követő egyik legnagyobb koncepciós per a Szoboszlay-per volt.
<em>Hír szerkesztése</em> Ittasan, felfüggesztett jogsival okozott balesetet
Két személy megsérült a belvárosi ütközésben.
<em>Hír szerkesztése</em> Leadta a jelöltlistákat az RMDSZ
A cél a parlamenti mandátum megőrzése.