Románul mutatták be a Csoportterápiát Aradon

2020. október 8.
Romániában először játszották a Csoportterápia című „mjuzikelkámedi” román nyelvű változatát. Szente Vajk, Bolba Tamás és Galambos Attila zenés vígjátékát az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház 2020–2021-es évadnyitó előadásán mutatták be október elején – olvasható az Aradi Kamaraszínház közleményében.
<em>Hír szerkesztése</em> Románul mutatták be a Csoportterápiát Aradon

A Csoportterápia szellemes és fordulatos vígjáték a lélekről, esendőségről, vágyakozásról, útkeresésről, vagyis önmagunkról. Román nyelvű ősbemutatója az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház, az Aradi Kamararaszínház és a Békéscsabai Jókai Színház koprodukciójaként született meg. Rendezője Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti igazgatója.

A csoportterápiára érkező hat szereplőt az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház társulatának legújabb tagjai, Marina Palii, Ștefan-Gheorghe Dogaru, Alex Popa, Bogdan Neciu, Diana Ioana Licu, valamint egy vendégművész, Alexandra T. Gîtlan alakítják, élményszerű csapatjátékukból árad a frissesség és az elevenség. A zenés színházi előadás szövegét Laslavic Tímea fordította, a dalszövegeket Tapasztó Ernő, Alexandra T. Gîtlan, Éder Enikő és Fekete Réka adaptálta román nyelvre, az előadás zenei koordinátora Éder Enikő, az Aradi Kamaraszínház társulatának tagja.

A váratlan fordulatokban, felismerésekben és mulatságos epizódokban bővelkedő történet során olyan kérdések is felmerülnek, mint az, hogy ki lehet-e cserélni az ember hangját vagy létezik-e szerelem első látásra? Fülbemászó dallamok és sziporkázóan szellemes szövegek röpítik a nézőt a „mjuzikelkámedi” felhőtlen, kacagtató világába. Az ötletekben pazar színházi előadás több mint kétórányi nevetést garantál remek zenével.

A premier napján a darab szerzői, Szente Vajk, Bolba Tamás és Galambos Attila az alábbi levéllel üdvözölték az aradi társulatot:

„Kedves Társulat! Tíz évvel ezelőtt írtunk egy furcsa vígjátékot a lélek sebezhetőségéről és a gyógyulás esélyeiről. Ez a darab először lépi át szülőföldjének határait, hogy a kezetekben újraszülessen. Tekinthetjük jelképesnek is, hogy éppen most, egy járvány idején, a társadalmi távolságtartás időszakában kerültünk egy lépéssel közelebb egymáshoz. Lássuk hát egymást ebből a távolságból úgy, ahogy mindig kellene: jónak, szeretetreméltónak, melegszívűnek. Kérlek, adjátok át üzenetünket minden egyes nézőtöknek, legyenek ők bárhol és bárkik. Baráti öleléssel, Bolba Tamás, Szente Vajk, Galambos Attila.”

További hírek

Hír beküldése
Egy kis segítség.
Hír beküldése
Egy ezrelék alá esett a fertőzöttségi ráta.
Hír beküldése
A vétlen sofőr húzta a rövidebbet.
Hír beküldése
Minden magyar állampolgár, aki az Európai Unió, az OECD, vagy a NATO tagállamában, továbbá Oroszországban és Kínában kapott oltást, kaphat magyar védettségi igazolványt. Hétfőtől a külföldön élő magyar állampolgárok is regisztrálhatnak a magyarországi oltásra.
<em>Hír szerkesztése</em> Megszűnik a kijárási tilalom és a kültéri maszkviselés a nem zsúfolt helyeken
Visszatérhetnek a nézők a lelátókra, és engedélyezik a magánrendezvények szervezését.
<em>Hír szerkesztése</em> Konzuli fogadónap június végén
Átvesznek egyszerűsített honosítási eljárásban kérelmezett dossziékat.
<em>Hír szerkesztése</em> Román nyelven jelentették meg Puskel Péter két könyvét [AUDIO]
Péntek délben mutatják be a köteteket a könyvtárban.
<em>Hír szerkesztése</em> Bundagyanúba keveredett az UTA
Vesztegetés miatt vádat emeltek a klub néhány vezetője ellen.
<em>Hír szerkesztése</em> Oltáskaravánt szerveznek a hétvégén
Három település, kétféle oltóanyag.
<em>Hír szerkesztése</em> Taxisok vesznek részt az oltáskampányban
Hetvenen indultak az autós oltóközpont felé.