Ismét megnyílt a Képtár és az Ereklyemúzeum [AUDIO]

Kocsi Rudolf szobrászművész restaurálta a Búsuló Aradot, amelynek a helyreállításán még két hónapnyi munka van | Fotók: Pataky Lehel Zsolt

Kocsi Rudolf szobrászművész restaurálta a Búsuló Aradot, amelynek a helyreállításán még két hónapnyi munka van | Fotók: Pataky Lehel Zsolt

Közel egy évig tartó felújítás után ismét látogatható az Arad Megyei Múzeumban a világhírű magyar művészek alkotásait tartalmazó, immár kibővített Képtár és az 1848-1849-es Ereklyemúzeum gyűjteménye, benne Aradi Zsigmond Búsuló Arad című szobrával.

2022-ben a múzeumnak otthont adó aradi Kultúrpalotában ismét megnyitották a Képtárat a világhírű magyar festőművészek alkotásaiból.

Az állandó tárlat központi festménye Feszty Árpád monumentális hármasképe, a Krisztus temetése című triptichon. Tavaly májusban a múzeum vezetősége és az intézményt fenntartó megyei önkormányzat felújíttatta a kiállítótermeket, egyben új helyszínekkel és alkotásokkal bővítette a gyűjteményt. A munkálatok mostanáig tartottak.

A Képtár és az Ereklyemúzeum gyűjteményének újbóli megnyitását tartották péntek este. Pataky Lehel Zsolt a Temesvári Rádió Magyar adása számára készített összeállítást az eseményről. Hallgassa meg:

A rovatból ajánljuk:

Szegedi képzőművész kiállítása az alfa Galériában
Molnár Sándor tárlata június végéig látható.
Díjözön az Aradi Kamaraszínháznak
Tapasztó Ernő színész-rendező az Atelier 30 évfordulós díjat vehette át.
Még két előadás júniusban az Aradi Kamaraszínház műsorán
Kézdi Imola egyéni estje és a GarázsMacbeth.
Koncert és komédia júniusban az Aradi Kamaraszínház műsorán
A Gryllus testvérek Sebestyén Mártával lépnek fel, és jön a Jászai Mari Színház.