Heten is bejelentkeztek az Arad–Nagyvárad expressz út első szakaszának megépítésére

Az Arad Megyei Tanács által közreadott látványterv az expressz út egyik pihenőjéről

Az Arad Megyei Tanács által közreadott látványterv az expressz út egyik pihenőjéről

Hét ajánlat érkezett az Arad–Nagyvárad gyorsforgalmi út első, 33,7 kilométeres szakaszának megépítésére meghirdetett versenytárgyalásra – jelentette be szerdán a Facebook-oldalán a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója.

Cristian Pistol bejegyzése szerint a szerződés becsült értéke 2,74 milliárd lej (áfa nélkül), a kivitelezés határideje pedig 24 hónap. Ezen a szakaszon 32 híd és felüljáró, illetve egy új, 5,3 kilométeres leágazás is épül, amelyik összeköti majd a gyorsforgalmi utat a 79-es országúttal Nagyszalonta térségében.

Az ajánlattevők romániai, magyarországi, törökországi és ukrajnai építkezési vállalatok és konzorciumok – részletezte Pistol.

A vezérigazgató emlékeztetett: az Arad–Nagyvárad gyorsforgalmi út teljes hossza 120,47 kilométer lesz, és a beruházás három részletben zajlik: a 1. szakasz 33,7 kilométer, a 2. szakasz 39,7 kilométer (amelyhez hozzáadódik a magyar határhoz vezető összekötő 10 kilométeres út), a 3. szakasz 47,07 kilométer (amelyhez hozzáadódik az Arad ipari negyedéhez vezető 2,9 kilométeres összekötő út).

Agerpres