Mi fér a kosárba? Inflációs tendenciák Romániában és Magyarországon

Sebestyén Géza | Az MCC által közreadott felvétel

Sebestyén Géza | Az MCC által közreadott felvétel

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) inflációs tendenciákat elemző előadásra vár minden kedves érdeklődőt. A szervezők által közreadott a meghívót közöljük az alábbiakban.

Mekkora ma, és meddig lesz még magas az infláció Romániában és Magyarországon? Miért romlott a pénz értéke a közelmúltban? Mi ennek az oka? Mekkora áremelkedés várható a következő években? Hogyan érdemes költeni, mibe érdemes befektetni? Mikor térnek vissza a korábbi árak? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ előadásában dr. Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője. 

Sebestyén Géza a Budapesti Corvinus Egyetem docense, okleveles matematikus és közgazdász. Korábban a Kodolányi János Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója volt. Emellett az OECONOMUS Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója, az MKB Kockázati Tőkealapkezelő igazgatósági tagja, valamint a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány tanácsadó testületének tagja is volt. Vendégoktatóként tanított a német Munich Business School, az azerbajdzsáni tőzsde, a franciaországi ESSCA, a Nemzetközi Bankárképző, a bécsi WU Wien, a Világbank, a révkomáromi Selye János Egyetem és az ELTE matematikusképzéseinek kurzusain. Több angol és magyar nyelvű szakkönyv társszerzője, összesen mintegy 20 tudományos mű kötődik a nevéhez.

Helyszín: MCC Aradi Képzési Központ, Andrássy tér (B-dul Revoluției) 78. szám. Időpont: 2023. november 16., 18 óra. A Facebook-eseményen való visszajelzés nem minősül regisztrációnak, kérik, a regisztrációs lapot is kitölteni.

A rovatból ajánljuk:

Meghaladta a GDP 50 százalékát az államadósság
Szeptember végén 759,342 milliárd lej volt a mínusz.
Adóemeléssel járó adóreformot javasol a kormány
A miniszterelnök 16 százalékos egységes adókulcsra vagy progresszív adózásra gondol.
Uniós védjegyet kapott a pécskai kenyér [AUDIO]
Nicolae Ceaușescunak helikopterrel szállították.
Sürgősségi kormányrendelet szabályozza az építkezési, agrár- és élelmezési minimálbért
Az ezekben az ágazatokban dolgozóknak nem csökken a nettó bérük.
A Mega Image-hez vándorolnak a Profi-boltok
A tranzakció becsült értéke 1,3 milliárd euró.