Mi fér a kosárba? Inflációs tendenciák Romániában és Magyarországon

Sebestyén Géza | Az MCC által közreadott felvétel

Sebestyén Géza | Az MCC által közreadott felvétel

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) inflációs tendenciákat elemző előadásra vár minden kedves érdeklődőt. A szervezők által közreadott a meghívót közöljük az alábbiakban.

Mekkora ma, és meddig lesz még magas az infláció Romániában és Magyarországon? Miért romlott a pénz értéke a közelmúltban? Mi ennek az oka? Mekkora áremelkedés várható a következő években? Hogyan érdemes költeni, mibe érdemes befektetni? Mikor térnek vissza a korábbi árak? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ előadásában dr. Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai Műhelyének vezetője. 

Sebestyén Géza a Budapesti Corvinus Egyetem docense, okleveles matematikus és közgazdász. Korábban a Kodolányi János Főiskola, a Szegedi Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója volt. Emellett az OECONOMUS Gazdaságkutató Alapítvány kutatási igazgatója, az MKB Kockázati Tőkealapkezelő igazgatósági tagja, valamint a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány tanácsadó testületének tagja is volt. Vendégoktatóként tanított a német Munich Business School, az azerbajdzsáni tőzsde, a franciaországi ESSCA, a Nemzetközi Bankárképző, a bécsi WU Wien, a Világbank, a révkomáromi Selye János Egyetem és az ELTE matematikusképzéseinek kurzusain. Több angol és magyar nyelvű szakkönyv társszerzője, összesen mintegy 20 tudományos mű kötődik a nevéhez.

Helyszín: MCC Aradi Képzési Központ, Andrássy tér (B-dul Revoluției) 78. szám. Időpont: 2023. november 16., 18 óra. A Facebook-eseményen való visszajelzés nem minősül regisztrációnak, kérik, a regisztrációs lapot is kitölteni.

A rovatból ajánljuk:

A gazdák javára döntött az Európai Parlament
Jóváhagyták az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát.
Tavaszi vásár – kettő az egyben az Expón
A kertrendezéstől kezdve az újgenerációs épületgépészeti megoldásokon át a kézműves termékekig mindet megtalálnak majd az érdeklődők.
Hétvégi boltzárat fontolgat a kormány
Kíváncsiak, milyen hatása lenne egy ilyen döntésnek.
Év végéig meghosszabbították az alapélelmiszerek árrésstopját
Többek között a kenyérre, a tejtermékekre, a friss húsra és zöldségekre vonatkozik.
Március 19-én kezdődik a roncsautó-program
Új elektromos autókra 120 ezer lejt adnak.