Megyei tanács: elindultak a törökországi charterjáratok

Csütörtöktől elindultak a törökországi turistajáratok az aradi repülőtérről – adta hírül közleményében az intézményt fenntartó megyei önkormányzat.

Az idegenforgalmi ügynökségek által működtetett charter-járatok hetente háromszor, hétfőn, csütörtökön és pénteken szállnak fel, a cél pedig a török Riviéra, Antalya. A koronavírus-járvány miatt a Romániából beutazóknak oltási igazolást kell felmutatniuk (mindkét dózis felvételét és a másodiktól eltelt 14 napot kell igazolniuk), ennek hiányában 72 óránál nem régebbi molekuláris PCR-, vagy 48 óránál nem régebbi antigén gyorsteszt eredményét kell magukkal vinniük (utóbbit akkreditált laboratórium kell kiállítsa, nem fogadják el a gyógyszertári, otthon elvégzett tesztek eredményét).

Figyelem! A román külügyi tárca honlapján olvasható tájékoztatás szerint az utasokat a repülőtéren szúrópróba-szerűen koronavírus-tesztnek vethetik alá, és amennyiben pozitív eredmény születik, az illetőt 14 napra karanténba helyezik (ha 10 nap múlva negatív tesztje lesz, feloldják a vesztegzárat). továbbá azt is tudni kell, hogy a visszaút során a repülőtér vezetősége vagy a légitársaság új negatív koronavírus-teszthez kötheti a becsekkolást.

Márciusban az Arad Megyei Tanács azt ígérte, hogy idén június 4-től a görög tulajdonban lévő Lumiwings légitársaság fog menetrend szerinti repülőjáratokat működtetni Arad és Észak-Olaszország között, de erről egyelőre semmi hír.

A rovatból ajánljuk:

A gazdák javára döntött az Európai Parlament
Jóváhagyták az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát.
Tavaszi vásár – kettő az egyben az Expón
A kertrendezéstől kezdve az újgenerációs épületgépészeti megoldásokon át a kézműves termékekig mindet megtalálnak majd az érdeklődők.
Hétvégi boltzárat fontolgat a kormány
Kíváncsiak, milyen hatása lenne egy ilyen döntésnek.
Év végéig meghosszabbították az alapélelmiszerek árrésstopját
Többek között a kenyérre, a tejtermékekre, a friss húsra és zöldségekre vonatkozik.
Március 19-én kezdődik a roncsautó-program
Új elektromos autókra 120 ezer lejt adnak.