Júniustól ismét lesznek menetrend szerinti repülőjáratok Aradról

Június 4-től ismét indítanak menetrend szerint repülőgépjáratokat Aradról Olaszországba – jelentették be szerdán a megyei önkormányzat és a repülőtér vezetői közös sajtótájékoztatójukon.

Legutóbb kilenc éve volt rendszeres járat Arad és Olaszország között, akkor Verona volt a cél, de azóta több próbálkozás ellenére sem sikerült Aradra csábítani egyik légitársaságot sem. Idén a görög tulajdonban lévő Lumiwingsszel kötöttek szerződést, aminek értelmében a vállalat Arad és olaszországi bázisa, Forli között üzemeltet majd hetente járatokat – mondta Iustin Cionca megyei tanácselnök.

Az illetékesek emlékeztettek, hogy 2016-ban, az autópálya-építés miatt átmenetileg zárva volt a reptér, amelynek a kifutópályáját ráadásul meg is rövidítették akkor. Az elmúlt években több légitársasággal folytak tárgyalások, de csak néhány charterjáratot sikerült indítani Aradról Törökországba, egy utazási iroda jóvoltából.

Közzétette: Consiliul Judetean Arad – 2021. március 10., szerda

Ovidiu Moșneag, a reptér igazgatója szerint készen állnak a Emilia-Romagna tartományba tartó, illetve az onnan érkező gépek indítására és fogadására – különben, a repülőtér személyzete állandó készenlétben van, mintha „élesben” dolgoznának, minden eshetőségre felkészülve (teherszállítás olykor még adódik, emellett a közeli reptereket is ki kell szolgálni rossz idő esetén). A létesítmény néhány éve felújításon esett át, de tovább szeretnék modernizálni és fejleszteni.

Hogy pontosan hány járat lesz, azt még nem tudni, de azt közölték, hogy egy 139 és egy 168 férőhelyes repülőgépet helyeznek majd üzembe. Az igazgató szerint a légitársaság már áprilistól indította volna a járatokat, de a koronavírus-járvány ellen hozott előírások miatt ez csak júniustól lehetséges. A vállalat arra számít, hogy a turizmus és a nyugati országrészben tevékenykedő olasz befektető üzleti célú utazásai fenntartják majd a járatokat – mondta Ovidiu Moșneag.

A rovatból ajánljuk:

A gazdák javára döntött az Európai Parlament
Jóváhagyták az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát.
Tavaszi vásár – kettő az egyben az Expón
A kertrendezéstől kezdve az újgenerációs épületgépészeti megoldásokon át a kézműves termékekig mindet megtalálnak majd az érdeklődők.
Hétvégi boltzárat fontolgat a kormány
Kíváncsiak, milyen hatása lenne egy ilyen döntésnek.
Év végéig meghosszabbították az alapélelmiszerek árrésstopját
Többek között a kenyérre, a tejtermékekre, a friss húsra és zöldségekre vonatkozik.
Március 19-én kezdődik a roncsautó-program
Új elektromos autókra 120 ezer lejt adnak.