Kollektív standon mutatkozik be tizenkét magyar cég az Agromalimon

2022. augusztus 31.
Kollektív nemzeti standdal vesz részt a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. és tizenkét partnere az aradi Agromalim Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon szeptember 1–4. között.
<em>Hír szerkesztése</em> Kollektív standon mutatkozik be tizenkét magyar cég az Agromalimon
Skapinyecz Péter (maszkban), a CED igazgatója a tavalyi Agromalimon | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

A magyar bemutatkozás összesen 250 négyzetméter alapterületen (kül- és beltéren egyaránt) kerül kialakításra, ahol többek között mezőgazdasági és erdészeti munkagépek, speciális mérőműszerek és számos innovatív növénytermesztési technológiai megoldás kerül bemutatásra – olvasható a CED sajtóközleményében.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. a korábbi évekhez hasonlóan az idén is kollektív nemzeti standon biztosít bemutatkozási lehetőséget összesen tizenkét magyar vállalkozásnak a szakkiállításon, amelyet Románia egyik kiemelt agráripari szakrendezvényeként tartanak számon.

Az immár 32. alkalommal megvalósuló kiállítás kiváló ugródeszka a román piac iránt érdeklődő magyar vállalkozások számára, hiszen az esemény rendszeres résztvevői Románia meghatározó agrár szakemberei, mezőgazdasági és élelmiszeripari nagyvállalatai, szakmai szervezetei, iparági véleményformálói.  A CED célja, hogy a hangsúlyos magyar részvétel révén elősegítse a magyar és a román cégek közti kapcsolatfelvételt, az együttműködések körének meghatározását, valamint az iparági aktualitások és jövőbeni irányvonalak megismerését.

A magyar cégek többek között mezőgazdasági és erdészeti munkagépeket, alkatrészeket, különböző mérőműszereket, mikrobiológiai termékeket, valamint növény- és talajkondicionálókat mutatnak be a szakmai érdeklődőknek, leendő üzleti partnereknek.

A CED az Aradi Magyar Gazdák Egyesülete szakmai közreműködésével B2B-tárgyalásokkal egybekötött szakmai fórumot is szervez az Agromalim keretében szeptember 3-án. Az eseményen a résztvevők átfogó tájékoztatást kapnak a precíziós gazdálkodásról és annak lehetőségeiről, valamint az innovatív agrárdigitalizációs eszközökről és megoldásokról. A szakmai előadásokat követően a magyar cégek pedig célzott üzleti tárgyalásokat folytathatnak a meghívott román gazdákkal, agráripari vállalkozókkal, forgalmazókkal.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Csárdáskirálynő az Aradi Kamaraszínházban
Október elsejétől drágulnak a jegyárak a nagyszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> Felméri Péter újra Aradon
Október 16-án a Bábszínházban.
<em>Hír szerkesztése</em> „Nagy fogás” a határon
Több mint félszáz migránst tartóztattak fel.
<em>Hír szerkesztése</em> Októberben nyitják meg hivatalosan a Via Transilvanica turistaútvonalat
Az Erdélyt északkeletről délnyugatra átszelő, gyalogosan, lóháton vagy kerékpárral bejárható túraút hossza 1400 kilométer. Bukovinától a Vaskapuig Székelyföldet és a szász kultúra emlékeit őrző Királyföldet érintve Románia hét történelmi-néprajzi régióját szeli át.
<em>Hír szerkesztése</em> Nagy Feró: „Hazajövök Erdélybe” [AUDIO]
„A nemzet csótánya” az Aradi Magyar Napokon lépett fel a hétvégén.
<em>Hír szerkesztése</em> Pécskán és Kisperegen átadták a Rákóczi Szövetség ösztöndíját
A magyar nyelvű iskolaválasztást „hálálták” meg a támogatással.
<em>Hír szerkesztése</em> Bejutott a kupasorozat csoportkörébe az UTA
Minimális győzelem Moldvában.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem csak fociban tanulhatnak a román játékosok a németektől
Jólneveltségből is leckét adtak az U20-as Nationalelf tagjai.
<em>Hír szerkesztése</em> Lemond a fizetésemelésről az aradi polgármester
A helyettesei sem kapják meg a béremelést.
<em>Hír szerkesztése</em> Hosszabbítás után búcsúztak a lippaiak a kupától
A harmadosztályú csapat nem bírt a második ligás Buzăuval.