GastroPan: ünnepi hidegtálakat és ételfaragásokat díjaztak

2019. március 31.
Szombaton Románia legtehetségesebb szakácsai versenyeztek az Aradon rendezett 11. GastroPan nemzetközi sütőipari kiállítás keretein belül szervezett gasztronómiai versenyeken – tájékoztattak a szervezők.
<em>Hír szerkesztése</em> GastroPan: ünnepi hidegtálakat és ételfaragásokat díjaztak
A díjazottak csoportképe

Díjazták a legesztétikusabb és legelegánsabb hidegtálakat, valamint a hagyományos román ételeket, melyeket egyénileg, illetve csapatban készítettek el, továbbá a legcsodálatosabb zöldségből és gyümölcsből faragott művészi alkotásokat is.

Bámulatos ünnepi hidegtálak és ínycsiklandó éttermi desszertek

Ebben a kategóriában az egyénileg vagy csapatban versenybe szálló résztvevők feladata az volt, hogy egy olyan ünnepi hidegtálat állítsanak össze 8 személyre, amely húsalapú fogásokból és három alapelemből áll, három körettel és a hozzá illő salátával. A hidegtálakon kívül a versenyzőknek egy 2 személyes tányérdesszerttel is készülniük kellett. A csapatban versenyzőknek egy hagyományos fogást is kellett készíteniük disznóhúsból, csirkéből, vadhúsból vagy lakto-ovo-vegetáriánus alapanyagokból.

A legjobb egyénileg készített hidegtál és tányérdesszert elkészítője Gheorghe Ciutacu lett, a nagyszebeni Ramada Sibiu szakácsa. Számos különleges étel volt a hidegtálon, többek közt gyömbéres karamellizált kacsamell és nyúlbélszín duó, citromfüves narancslében marinált füstölt szarvashátszín vagy prosciutto crudoba tekert pulyka, borjúnyelv és báránybélszín trió. A legjobb tányérdesszert egy körtés bajorkrém lett mogyorómorzsával, angolszósszal és borsóval.

A szakácscsapatok által összeállított hidegtálaknál a brassói Belvedere csapata lett a győztes, Sabina Gabor és Alin Negoi. A hidegtálon olyan érdekes ételkompozíciók voltak, mint csirkemellszavarin, narancs- és sárgarépazselé, őzbélszín, marhabélszínes és kacsamájas terrin, paradicsomos és kecskesajtos panna cotta paradicsomos és olajbogyós kekszen, sült sütőtök szárított kacsamellel vagy gombakeverékes pástétom.

A legízletesebb hagyományos fogás egy hegyi-tengeri halkompozíció lett, amelyet egy Duna-deltai recept ihletett: Fekete-tengeri lepényhalból és barcasági pisztrángból készült étel.

A legfinomabb és legszebb tányérdesszert egy diós, karamelles, csokoládés édesség volt, kekszszalámival, hájas kiflivel és friss gyümölcsökkel.

Két aradi díjazott is volt: Cristian Cicalău (Hotel President) és Tóth Róbert (Amand Bar&Lounge) egyaránt harmadik helyezett lett az egyéni kateróiában.

Íme, a versenyszám győztesei:

  • I. díj (egyéni): Gheorghe Ciutacu – Ramada Sibiu, Szeben
  • I. díj (csapat): Gabor Sabina, Negoi Alin – Belvedere, Brassó
  • II. díj (egyéni): Cosmin Bogdan – Restaurant DOR, Brassó
  • II. díj (egyéni): Bejenaru Marinică Vasilică – Regalina Natural, Bran
  • II. díj (csapat): Vițelaru Sergiu Mihai, Ciobanu Florin Iulian – P&P International, Brassó
  • III. díj (egyéni): Cristian Cicalău – Hotel President, Arad
  • III. díj (egyéni): Tóth Róbert – Amand Bar&Lounge, Arad
  • III. díj (csapat): Bejenaru Marinică Vasilică, Antochi Paul Andrei – Regalina Natural, Bran

Madarak és virágok zöldségbe és gyümölcsbe faragva

A versenyszámban a versenyzők feladata az volt, hogy madarakat és virágokat faragjanak zöldségből, illetve gyümölcsből. A legszebb faragást a Panda Express Food szakácsa, George Manea készítette. A második díjat a gyulafehérvári Liliana Verdeș nyerte.

 

További hírek

Hír beküldése
Ideiglenesen Nagyváradon rendezi majd a hazai meccseit az aradi csapat.
Hír beküldése
Fellélegezhetnek a körgyűrűn áthaladók.
Hír beküldése
Ötvenhat év kellett ehhez.
<em>Hír szerkesztése</em> Szülőföldön magyarul: péntektől utalják a támogatást
A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló levélben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a múlt, 2022–2023-as tanévre szóló, 100 ezer forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.
<em>Hír szerkesztése</em> Az MCC szervezésében mutatják be Botházi Mária legújabb könyvét
Októberben tartják meg.
<em>Hír szerkesztése</em> RMDSZ: legyen olcsóbb a vezetékes víz!
A szenátus megszavazta a törvényjavaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Fordulj egyet, ne nevess! – Folkudvar az Aradi Magyar Napokon
Az Alma Mater Alapítvány és az Aradi Táncház Egyesület szerevezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Eötvös 175: Aradon is megemlékeztek a geofizikusról [AUDIO]
A tudós a Világoson végzett kísérletekkel alapozta meg hírnevét.
<em>Hír szerkesztése</em> A bankok, nagyvállalatok és kisvállalkozók adóterheinek növelésével mérsékelnék a költségvetési hiányt
Közvitára bocsátották a javaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Dankó Pista-díjat kapott Antal Péter [AUDIO]
Pécska polgármesterét a Magyarnóta Mecénása kategóriában tüntették ki.