Energiatakarékos közvilágításra vált Pécska

Szinte napi rendszerességűek a februári-március áramszünetek Pécskán és a közigazgatásilag hozzátartozó Óbodrogon, Szederháton és Tornyán – ennek oka a közvilágítás bővítését és hatékonyabbá tételét célzó projekt megvalósítása.

A polgármesteri hivatal közleménye idézi Antal Péter polgármestert, aki szerint a kivitelező cég jól halad a munkálatokkal: eddig kicserélte majdnem az összes lámpatestet Óbodrogon és Szederháton, Tornyán pedig a munkálatok 85 százaléka elkészült, egy szakasz maradt, amely összetettebb beavatkozást igényel, a magaszfeszültségű vezetékekhez való közelsége miatt.

„Pécskán jól haladnak, naponta körülbelül 30 új LED-es fényforrást szerelnek fel, amelyek hatékonyabbak és takarékosabbak, erős és egyenletes fényt biztosítanak. Idáig hozzávetőlegesen 500 lámpatestet helyeztek használatba, ami a pályázatban előírtaknak körülbelül a negyede” – nyilatkozta Pécska polgármestere, aki Facebook-oldalán rendszeresen közli, hol várhatók árammegszakítások a munkálatok miatt.

Árammegszakítások lámpacsere miatt Jövő héttől fokozódnak a munkálatok a „Közvilágítás bővítése és hatékonyságának...

Közzétette: Antal Péter – 2021. március 7., vasárnap

Az elmúlt napokban a város Nagylak felőli bejáratánál dolgoztak, a Kis malom és a római katolikus temető környékén, innen haladnak tovább.

A 12 millió lejes, európai uniós beruházás keretében a közvilágítás szinte valamennyi izzóját kicserélik, emellett a jelenlegi 70,14-ről 74,24 kilométerre bővül a hálózat teljes hossza.

Az önkormányzat a lakosság megértését kéri, hiszen a pályázat mindenki hasznára válik, célja a közvilágítás éves fogyasztásának csökkenése 40 százalékkal.

A rovatból ajánljuk:

A gazdák javára döntött az Európai Parlament
Jóváhagyták az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát.
Tavaszi vásár – kettő az egyben az Expón
A kertrendezéstől kezdve az újgenerációs épületgépészeti megoldásokon át a kézműves termékekig mindet megtalálnak majd az érdeklődők.
Hétvégi boltzárat fontolgat a kormány
Kíváncsiak, milyen hatása lenne egy ilyen döntésnek.
Év végéig meghosszabbították az alapélelmiszerek árrésstopját
Többek között a kenyérre, a tejtermékekre, a friss húsra és zöldségekre vonatkozik.
Március 19-én kezdődik a roncsautó-program
Új elektromos autókra 120 ezer lejt adnak.