Egekben az üzemanyagok ára

2021. október 8.
Meghaladta pénteken a 7 lejt a prémium benzin literenkénti ára a töltőállomásoknál, ami 40 százalékos drágulást jelent a tavaly jegyzett 5 lejes árhoz képest – derül ki a Versenytanács által elindított üzemanyagár-monitor adataiból.
<em>Hír szerkesztése</em> Egekben az üzemanyagok ára
Illusztráció | Fotó: Pixabay

Az alkalmazás szerint az OMV- és a Gazprom-töltőállomásoknál a legdrágább a prémium benzin, 7,09 lejt kell fizetni literéért, a Rompetrolnál a litere 7,07 lejbe, a Petromnál 6,88 lejbe, a MOL-kutaknál 6,99 lejbe, a Lukoilnál 6,76 lejbe, a Socarnál 6,59 lejbe kerül.

A 95-ös benzin a Gazprom-töltőállomásoknál kerül a legtöbbe, 6,5 lej a literenkénti ára, az OMV-nél és a Rompetrolnál 6,49 lejt kérnek érte. További árak: Petrom – 6,43 lej, MOL – 6,27 lej, Lukoil – 6,06 lej és Socar – 6,09 lej.

A prémium gázolaj literenkénti ára a Gazpromnál elérte a 6,81 lejt, az OMV- és a Rompetrol-kutaknál 6,8 lejt kell fizetni érte, míg a Petromnál 6,55 lejbe, a MOL-nál 6,69 lejbe, a Lukoilnál 6,35 lejbe, a Socar-kutaknál 6,39 lejbe kerül.

A standard gázolaj literéért 6,32 lejt kell fizetni a Gazprom, illetve 6,31 lejt az OMV és a Rompetrol töltőállomásainál. További árak: Petrom – 6,25 lej, MOL – 6,17 lej, Lukoil – 5,99 lej, Socar – 6,09 lej.

Az üzemanyagárak mintegy felét az államkasszába befolyó jövedéki adó és az áfa teszi ki. A kőolaj ára az energiatermékek iránti megnövekedett kereslet miatt 2014 óta a legmagasabb szintre emelkedett a napokban, kedden meghaladta a 80 dollárt hordónként az amerikai tőzsdén. Pénteken 79,44 dolláron állt a hordónkénti ár.

A Bloomberg szerint tavaly ilyenkor 40 dollár volt az olaj hordónkénti ára.

Agerpres

További hírek

Hír beküldése
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
Hír beküldése
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!
<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában
Erősödik a nyomás a határon.
A koronavírus-járvány közbeszólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]
Az elemi és a végzős osztályok kivételt jelentenek.
Honosítási ügyintézés.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]
Öt személyt szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]
Egy rendszámtábla nélküli, balesetezett személygépkocsival ébredtek a házuk udvarán.
Hír beküldése
Klaus Iohannis azt követően döntött a miniszterelnök-jelölt kinevezéséről, hogy hétfőn az elnöki hivatalban külön-külön konzultált a parlamenti pártok küldöttségeivel. Az alkotmány által megkövetelt kormányalakítási egyeztetések anélkül kezdődtek meg, hogy a pártok előzetesen bármilyen koalíciós megállapodásra jutottak volna.