Megtaláltak még egy személyt a Marosban elmerültek közül [FRISSÍTVE]

Egy héttel az eltűnésük után, vasárnap délben megtaláltak még egy személyt a csónakbalesetben elmerült négy fő közül. FRISSÍTÉS: A másik felnőttet találták meg, a két gyerek holttestét még keresik.

Az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint a Temes megyei Egres (Igriș) település mentén, a folyóban találtak egy holttestet. Egres a baleset helyszínétől, Perjámostól néhány kilométerre nyugatabbra, a Maros alsó folyása mentén fekszik.

Az áldozatot a partra húzása után tudják csak azonosítani – tették hozzá.

Mint beszámoltunk róla, egy motorcsónak április 30-án, vasárnap este felborult a Temes megyei Perjámos folyami kikötője (Periam Port) közelében. A rendőrség tájékoztatása szerint a bárkát vezető 33 éves férfi este fél kilenc után indult el Perjámosból a Maros északi partja felé, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A túlparton tizenegy személy ült be a fából készült csónakba, öt felnőtt és hat kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de a parttól mindössze két-három méterre a túlterhelt vízialkalmatosság elsüllyedt.

A balesetben egy hároméves szemlaki gyerek életét vesztette, további négy személy – egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfi, valamint két (3 és 11 éves) nagylaki gyermek – eltűnt, őket azóta is keresték, illetve keresik. Közülük a 29 éves aradi férfi holttestét péntek kora délután megtalálták a folyó Perjámos és Egres közötti szakaszán.

Mint kiderült, a csónakot vezető 33 éves férfi jogosítvány nélkül ült a vízi jármű kormányához, és ittas is volt, ráadásul a csónaknak nem volt forgalmi engedélye. A férfit hétfőn 24 órára őrizetbe vették, majd kedd reggel szabadon engedték.

A Hármassziget környékén is vízihullát láttak – vaklárma volt

Vasárnap délután az aradiak közkedvelt nyaralóhelye, a Hármassziget közelében is egy vízihullához riasztották a katasztrófavédelmieket. Az ISU szerint a bejelentő azt mondta, hogy „feltehetően” egy holttest van a vízben. Az ISU szerint a bejelentő azt mondta, hogy „feltehetően” egy holttest van a vízben. Utóbb közölték: vaklárma volt.

A másik felnőttet találták meg

Az ISU utóbb közölték: a múlt vasárnap eltűnt 32 éves nagylaki férfit találták meg a folyóban. A holttestet a törvényszéki orvosszakértő vizsgálja majd meg.

A két kisgyerek holtteste után folytatják a kutatást.