Megtaláltak egyet a Marosban eltűnt személyek közül [FRISSÍTVE]

2023. május 5.
Megtalálták a vasárnap esti halálos csónakbalesetben eltűnt négy személy egyikének holttestét péntek kora délután a folyó Perjámos (Periam) és Egres (Igriș) közötti szakaszán – tájékoztatott az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU). FRISSÍTÉS: Azonosították a holttestet.
<em>Hír szerkesztése</em> Megtaláltak egyet a Marosban eltűnt személyek közül [FRISSÍTVE]
Földön, vízen, levegőben is keresik őket | Fotó: ISU Arad

Az eltűnt személyek utáni kutatás az ötödik napja tart Temes és Arad megyei mentőcsapatok, hivatásos tűzoltók, búvárok és barlangi mentők bevonásával, akikhez pénteken Bihar, Hunyad és Krassó-Szörény megyei katasztrófaelhárítók, illetve a Maros-menti Arad és Temes megyei települések önkénteseiből verbuvált kutatócsapatok csatlakoztak.

A katasztrófavédelem azt is közölte, hogy a magyarországi hatóságok kiterjesztették a kutatást, és már nemcsak a Maros Nagylak és Makó közötti szakaszán, hanem a Tisza torkolatáig, egészen Szegedig folytatják az eltűntek keresését.

Mint beszámoltunk róla, egy motorcsónak vasárnap este felborult a Temes megyei Perjámos folyami kikötője (Periam Port) közelében. A rendőrség tájékoztatása szerint a bárkát vezető 33 éves férfi este fél kilenc után indult el Perjámosból a Maros északi partja felé, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A túlparton tizenegy személy ült be a fából készült csónakba, öt felnőtt és hat kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de a parttól mindössze két-három méterre a túlterhelt vízialkalmatosság elsüllyedt. A balesetben egy hároméves szemlaki gyerek életét vesztette, további négy személy – egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfi, valamint két (3 és 11 éves) nagylaki gyermek – eltűnt, őket azóta is keresték, illetve keresik.

Mint kiderült, a csónakot vezető 33 éves férfi jogosítvány nélkül ült a vízi jármű kormányához, és ittas is volt, ráadásul a csónaknak nem volt forgalmi engedélye. A férfit hétfőn 24 órára őrizetbe vették, majd kedd reggel szabadon engedték.

A 29 éves férfit találták meg

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a pénteken délután fél három körül megtalált holttest a 29 éves aradi férfié.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> A mácsai Damjanich–Lahner-emlékmű megtisztítása [AUDIO]
Nagy István a magyar történelmi emlékjelek iránt érzett felelősségtudatból végezte el a munkát.
Hír beküldése
A római katolikus plébánia és a Kolping Család szervezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Gyereknapi programok Kisiratoson
Minden korosztályt várnak.
<em>Hír szerkesztése</em> Gránit táblák őrzik a néhai pécskai pedagógusok emlékét [AUDIO]
A temetőkápolna falán helyezték el az emlékjelet.
<em>Hír szerkesztése</em> Viharokra és jégesőre figyelmeztet a meteorológia
A csapadékmennyiség elérheti a 40-70 litert négyzetméterenként.
<em>Hír szerkesztése</em> Megteltek a kutak, kiöntöttek a hegyvidéki patakok
Villámárvizek voltak Arad megye keleti részén.
Hír beküldése
Novák Katalin szombaton részt vett a csíksomlyói búcsún, azt követően jelent meg Facebook-oldalán egy videó, melyben a székely himnusz egy részlete hangzik el. A Facebook-poszt címeként a „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk!” sort emelte ki a magyar köztársasági elnök.
<em>Hír szerkesztése</em> Pünkösdi királyválasztás Ópusztaszeren
Az emlékparkban eltöltött idő a nemzeti identitástudat megerősítéséhez is hozzájárul.
<em>Hír szerkesztése</em> Hétfő reggel rengett a föld Arad megyében
Egy hete tartanak a földmozgások.
<em>Hír szerkesztése</em> A kormány újabb ígérete ellenére is folytatódik a pedagógusok sztrájkja
Attól sem zárkóznak el, hogy bojkottálják a nyolcadikosok vizsgáját és az érettségit.