Megtaláltak egyet a Marosban eltűnt személyek közül [FRISSÍTVE]

Megtalálták a vasárnap esti halálos csónakbalesetben eltűnt négy személy egyikének holttestét péntek kora délután a folyó Perjámos (Periam) és Egres (Igriș) közötti szakaszán – tájékoztatott az Arad Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU). FRISSÍTÉS: Azonosították a holttestet.

Az eltűnt személyek utáni kutatás az ötödik napja tart Temes és Arad megyei mentőcsapatok, hivatásos tűzoltók, búvárok és barlangi mentők bevonásával, akikhez pénteken Bihar, Hunyad és Krassó-Szörény megyei katasztrófaelhárítók, illetve a Maros-menti Arad és Temes megyei települések önkénteseiből verbuvált kutatócsapatok csatlakoztak.

Mint beszámoltunk róla, egy motorcsónak vasárnap este felborult a Temes megyei Perjámos folyami kikötője (Periam Port) közelében. A rendőrség tájékoztatása szerint a bárkát vezető 33 éves férfi este fél kilenc után indult el Perjámosból a Maros északi partja felé, az Arad megyei Szemlak (Semlac) irányába. A túlparton tizenegy személy ült be a fából készült csónakba, öt felnőtt és hat kiskorú. Perjámosba akartak átjutni, de a parttól mindössze két-három méterre a túlterhelt vízialkalmatosság elsüllyedt. A balesetben egy hároméves szemlaki gyerek életét vesztette, további négy személy – egy 29 éves aradi és egy 31 éves nagylaki férfi, valamint két (3 és 11 éves) nagylaki gyermek – eltűnt, őket azóta is keresték, illetve keresik.

Mint kiderült, a csónakot vezető 33 éves férfi jogosítvány nélkül ült a vízi jármű kormányához, és ittas is volt, ráadásul a csónaknak nem volt forgalmi engedélye. A férfit hétfőn 24 órára őrizetbe vették, majd kedd reggel szabadon engedték.

A 29 éves férfit találták meg

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy a pénteken délután fél három körül megtalált holttest a 29 éves aradi férfié.