Korlátozza a Facebook a választással kapcsolatos cikkeink közzétételét

A Facebook szerint megtévesztő a megyei választási bizottság tájékoztatása alapján írt cikk | Képernyőmentés

A Facebook szerint megtévesztő a megyei választási bizottság tájékoztatása alapján írt cikk | Képernyőmentés

Eltávolította a Facebook az Aradi Hírek közösségi oldaláról az európai parlamenti és helyhatósági választásokkal kapcsolatos délutáni cikkeket.

Az Eddig harminc százalék körüli a részvételi arány a választásokon és a Bírságok és bűnügyi feljelentés választási szabálysértések miatt Arad megyében című cikkeinket távolította el a közösségi háló, mindkét esetben azzal az indokkal, hogy szerinte megpróbáltunk „másokat félrevezetve kedveléseket, követéseket, megosztásokat, vagy videómegtekintéseket szerezni”.

Éltünk az ismételt ellenőrzés kérésének lehetőségével, amire a rendszer azt a választ adta, hogy „pár napon belül” jelentkeznek.

Képernyőmentés

Ennél súlyosabb visszaélés, a sajtó cenzúrázásának példája volt, hogy idén pünkösdkor, a csíksomlyói pünkösdi búcsúról szóló tudósítás (a Magyar Távirati Irodától átvett szöveg és kép) posztját azért sorolta lejjebb a Facebook, mert „erőszak vagy durva tartalom” szerepelt abban, ami sérti a közösségi alapelveket. Akkor az ismételt ellenőrzés kérése nyomán néhány perc múlva feloldották a korlátozást.

A csíksomlyói búcsúról szóló tudósítás a Facebook szerint „erőszakos vagy durva” tartalom volt | Képernyőmentés

Várjuk ez esetben is a pozitív elbírálást.

A rovatból ajánljuk:

Kamionstopot hirdettek szerdára az ország kétharmadában a kánikula miatt [FRISSÍTVE]
Tilos a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek közlekedése. Mentesülnek a tilalom alól a személy-, az élő állatokat vagy romlandó termékeket szállító gépjárművek. Arad megyében szombatig marad érvényben a korlátozás.
A választási bizottság elosztotta az európai parlamenti mandátumokat
Az RMDSZ a voksok 6,48 százalékát megszerezve két képviselőt küld Brüsszelbe.
Nagy rohamra kell számítani a határátkelőhelyeken
A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt.
Minden, amit a vasárnapi választásokról tudni kell
Június 9-én EP- és helyhatósági választásokat tartanak Romániában. Előbbin 12 párt/szövetség, illetve négy független jelölt vesz részt, utóbbin több mint 207 ezren jelöltették magukat.