Tizenhárom magyar vállalkozás vesz részt az Agromalim szakkiállításon

Az idén is kollektív nemzeti standon mutatkozhatnak be a magyar agráripari vállalkozások Románia egyik legjelentősebb és leglátogatottabb ágazatspecifikus rendezvényén, az Agromalim Nemzetközi Agrár- és Élelmiszeripari Szakkiállításon.

Az aradi Expo kiállítási központban szeptember 7–10. között esedékes rendezvényen összesen 13 vállalkozás képviseli Magyarországot a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével – olvasható az intézmény sajtóközleményében.

A kiállításon évről évre több száz kiállító mutatkozik be a kilátogató szakmai érdeklődők, ágazati szakértők és véleményformálók előtt. A CED közreműködésével idén 13 magyarországi vállalkozás mutatkozhat be e rangos, az agráripar szinte teljes spektrumát felölelő seregszemlén. A CED célja, hogy a hangsúlyos magyar részvétel révén elősegítse a magyar és a román cégek közti kapcsolatfelvételt, az együttműködések körének meghatározását és kiszélesítését. 

A CED a bemutatkozási lehetőségen túl – az Aradi Magyar Gazdák Egyesülete társzervezésében – A gabonakereskedelem helyzete a régióban címen B2B-tárgyalásokkal egybekötött szakmai fórumot is szervez a kiállítás kísérőrendezvényeként. A konferencia célja, hogy az iparági aktualitások és kereskedelmi trendek bemutatásán túl lehetőséget biztosítson a részt vevő magyar vállalkozásoknak célzott üzleti tárgyalások lefolytatására a meghívott román gazdákkal, agráripari vállalkozókkal, disztribútorokkal.

A rovatból ajánljuk:

Hétvégi mézvásár az Expón
Ugyanott halász-vadász kiállítás is tart még.
Megszavazták a megyeszékhely idei költségvetését
A büdzsé 64,5 százalékát fordítják beruházásokra.
Az OTP eladja romániai leánybankját a Banca Transilvaniának
A Szülőföldön magyarul program kifizetéseit nem érinti az üzlet.
Megkeserítik a gazdák életét a mezei egerek [AUDIO]
A tartós hidegtől azt remélik, hogy meggyérül az állomány.
A magas biztosítási díjak és az adóügyi változások miatt tüntetnek a gazdák [AUDIO]
Nagy Zsolt falugazdász: a beszerzési árak megduplázódtak, de a terményárak visszaestek.