Színvonalas nyomdászképzés a Békéscsabai Szakképzési Centrumban

2022. január 27.
A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumában hatféle képzési ágazat közül választhatnak a diákok: egészségügyi, kreatív, rendészeti és közszolgálati, sport, szociális és nyomdász szak közül.
<em>Hír szerkesztése</em> Színvonalas nyomdászképzés a Békéscsabai Szakképzési Centrumban

Méltán híres az iskola a nyomdászképzéséről, melyet a tanulók a legfelszereltebb tanműhelyben sajátíthatnak el. A Nyomdaipari Tudás- és Képzőközpont a Modern Városok Program keretében jött létre. A kivitelezést több éves tervező- és előkészítő munka előzte meg, hogy a lehető legmodernebb berendezések és munkakörülmények várják a nyomdász tanulókat.

A Tudásközpont egy nagyon jól felszerelt nyomdaüzem, ahol ipari körülmények között öt hagyományos és öt digitális nyomdagép, kétféle technológiára alkalmas nyomóformakészítő terem, kivágóasztal, ultramodern ragasztókötő egység, hajtogatógép, összehordó berendezés, tűzőgép, kézi könyvkötőműhely várja a kreatív fiatalokat. A kiadványok tervezése és műszaki előkészítése 55 db iMac típusú számítógépen, hatalmas digitális táblákkal felszerelt termekben történik.

Az 5 éves nyomdaipari technikus képzés során a diákok megismerkedhetnek a nyomdaipar rejtelmeivel. Duális képzés keretében pedig a szakmai gyakorlatokon jól felszerelt külső helyszínen, korszerű eszközpark segítségével sajátíthatják el a magas szintű ismereteket (például a Marzek Kner Packaging Kft., Javipa Nyomdaipari Kft., Progresszív Nyomda Kft., Dél-Kelet Press Kft., Gyomai Kner Nyomda Zrt.).

Választható szakmairányok:

  • Nyomdaipari gépmester szakmairány
  • Nyomdaipari előkészítő szakmairány
  • Nyomtatványfeldolgozó szakmairány

A nyomdaipari technikus munkájának célja, hogy nyomtatott termékeket állítson elő. Feladata a nyomdai munkafolyamat szervezése, felügyelete. A különböző technológiákkal nyomtatott termékek előállítása és feldolgozása, számítógépes kép- és szövegfeldolgozás. A képzés érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Választható még 3 éves nyomdász képzés is, amely egy szakképzettség megszerzésével végződik.

Békéscsabán 1964 óta zajlik nyomdászképzés. A régióban nagy hagyományai vannak a nyomdászatnak. A környéken több mint száz nyomdaipari és grafikai vállalkozás működik, de az egyik legnagyobb múltú a Marzek Kner Packaging Kft., amely szívesen várja az itt végzett tanulókat, és számos diák kap álláslehetőséget már a szakmai gyakorlaton a képzés elvégzése után. Színvonalas megélhetést biztosít, valamint fejlődési és megújulási lehetőséget is a nyomdászszakma.

További információért az intézményről és képzésről látogass el a https://bszc.hu/szentgyorgyi honlapra.

További hírek

Hír beküldése
fák dőltek ki, háztetők rongálódtak meg.
Hír beküldése
Fák dőltek az útra.
<em>Hír szerkesztése</em> Tizennégy meccse nyeretlen az UTA
Ezúttal a Chindiától kaptak ki az aradiak.
<em>Hír szerkesztése</em> Menet közben mérik a kamionok súlyát Nagylaknál
Az ellenőrzések időtartamának csökkenését remélik az új rendszertől.
<em>Hír szerkesztése</em> Átadták a 2022-es Kölcsey-díjat [AUDIO]
Bege Magdolnát tüntette ki a Kölcsey Egyesület.
<em>Hír szerkesztése</em> Megkezdődött az energiakártyák kézbesítése
Kétszer 700 lej értékű utalványt kapnak a rászorulók a számlák kifizetésére.
<em>Hír szerkesztése</em> Online igényelhető az erkölcsi bizonyítvány
Egyelőre kísérleti program.
<em>Hír szerkesztése</em> Szándékos gyújtogatás Borosjenőben
Kiégett egy személygépkocsi.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét lesz magyar buli az Expón [FRISSÍTVE]
Homonyik Sándor a sztárvendég.
<em>Hír szerkesztése</em> Tóth Csaba: milyen erőt mutathat fel a magyarság a jövő évi választásokon? [AUDIO]
Arad megye prefektusának latolgatása a népszámlálási eredmények ismeretében.