Színvonalas nyomdászképzés a Békéscsabai Szakképzési Centrumban

2022. január 27.
A Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumában hatféle képzési ágazat közül választhatnak a diákok: egészségügyi, kreatív, rendészeti és közszolgálati, sport, szociális és nyomdász szak közül.
<em>Hír szerkesztése</em> Színvonalas nyomdászképzés a Békéscsabai Szakképzési Centrumban

Méltán híres az iskola a nyomdászképzéséről, melyet a tanulók a legfelszereltebb tanműhelyben sajátíthatnak el. A Nyomdaipari Tudás- és Képzőközpont a Modern Városok Program keretében jött létre. A kivitelezést több éves tervező- és előkészítő munka előzte meg, hogy a lehető legmodernebb berendezések és munkakörülmények várják a nyomdász tanulókat.

A Tudásközpont egy nagyon jól felszerelt nyomdaüzem, ahol ipari körülmények között öt hagyományos és öt digitális nyomdagép, kétféle technológiára alkalmas nyomóformakészítő terem, kivágóasztal, ultramodern ragasztókötő egység, hajtogatógép, összehordó berendezés, tűzőgép, kézi könyvkötőműhely várja a kreatív fiatalokat. A kiadványok tervezése és műszaki előkészítése 55 db iMac típusú számítógépen, hatalmas digitális táblákkal felszerelt termekben történik.

Az 5 éves nyomdaipari technikus képzés során a diákok megismerkedhetnek a nyomdaipar rejtelmeivel. Duális képzés keretében pedig a szakmai gyakorlatokon jól felszerelt külső helyszínen, korszerű eszközpark segítségével sajátíthatják el a magas szintű ismereteket (például a Marzek Kner Packaging Kft., Javipa Nyomdaipari Kft., Progresszív Nyomda Kft., Dél-Kelet Press Kft., Gyomai Kner Nyomda Zrt.).

Választható szakmairányok:

  • Nyomdaipari gépmester szakmairány
  • Nyomdaipari előkészítő szakmairány
  • Nyomtatványfeldolgozó szakmairány

A nyomdaipari technikus munkájának célja, hogy nyomtatott termékeket állítson elő. Feladata a nyomdai munkafolyamat szervezése, felügyelete. A különböző technológiákkal nyomtatott termékek előállítása és feldolgozása, számítógépes kép- és szövegfeldolgozás. A képzés érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Választható még 3 éves nyomdász képzés is, amely egy szakképzettség megszerzésével végződik.

Békéscsabán 1964 óta zajlik nyomdászképzés. A régióban nagy hagyományai vannak a nyomdászatnak. A környéken több mint száz nyomdaipari és grafikai vállalkozás működik, de az egyik legnagyobb múltú a Marzek Kner Packaging Kft., amely szívesen várja az itt végzett tanulókat, és számos diák kap álláslehetőséget már a szakmai gyakorlaton a képzés elvégzése után. Színvonalas megélhetést biztosít, valamint fejlődési és megújulási lehetőséget is a nyomdászszakma.

További információért az intézményről és képzésről látogass el a https://bszc.hu/szentgyorgyi honlapra.

További hírek

Hír beküldése
A Csiky Gergely Főgimnáziumban változatlanul 84 százalékos a jól vizsgázók aránya.
<em>Hír szerkesztése</em> Pitești-en kezdi az új idényt az UTA
Szuperliga néven rajtol július 16-án az élvonalbeli futballbajnokság.
<em>Hír szerkesztése</em> Leégett 200 hektár gabonaföld és 600 szalmabála
A szárazság miatt elég egy szikra, és megtörténik a baj.
Hír beküldése
Nagyon lassan halad a népszámlálás második, személyes lekérdezésen alapuló szakasza, emiatt bő két héttel a népszámlálás tervezett vége előtt a lakosság körülbelül egyharmada még nincs regisztrálva. Bár a magyar többségű településeken jellemzően nincs hiány számlálóbiztosokból, munkájukat számos módszertani és technikai probléma is lassítja.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem változott a „kisérettségi” eredménye az óvások után
A vizsgázók 78,19 százaléka érte el 5-ös vagy annál nagyobb átlagot.
<em>Hír szerkesztése</em> Elfogadta az üzemanyagok árkompenzációjáról szóló sürgősségi rendeletet a kormány
Július elsejétől három hónapig hatályos.
<em>Hír szerkesztése</em> Részleges kamionstopot rendeltek el a hőségriadó miatt
Csütörtökön és pénteken vörös kód van érvényben Arad megyében.
<em>Hír szerkesztése</em> Hőségriadót rendelt el a meteorológiai szolgálat
A nappali csúcshőmérséklet eléri a 37-38 Celsius-fokot.
<em>Hír szerkesztése</em> A „bolygóvonat” elment, de sok csodát tartogat még az égbolt [AUDIO]
A Galaxis amatőr csillagászklub továbbra is várja az érdeklődőket „járdacsillagászatra”.
<em>Hír szerkesztése</em> Adóemeléseket jelentett be a kormány
Az osztalékadót és az áfát is megemelik, a szerencsejátékokra 40 százalékos adót vetnek ki.