Saját autójukon kötelesek ellenőriztetni önmagukat

Az aradi polgármesteri hivatal által kiírt legfrissebb közbeszerzési pályázat új módit vezet be a munkálatok ellenőrzésére. A jövőben a kivitelező – vélhetően majd más pályázatok esetében is – külön gépkocsit köteles a megrendelő (= polgármesteri hivatal) rendelkezésére bocsátani, hogy ezzel ellenőrizhesse a munkálatok menetét, minőségét, megtehesse az észrevételeit. Azt is megszabták a pályázati feltételek között, hogy az autó nem lehet egy évnél öregebb, a kivitelező biztosítja a karbantartást és üzemanyagot, kizárólag a megrendelő használhatja, majd a munkálatok lezárását követően visszaszolgáltatják a kivitelezőnek.
Az első ilyen közbeszerzési pályázat, amelynél ezt az új feltételt szabták a Zsigmondházán, Újaradon, Váralja negyedben, Kisszentmiklóson végzendő infrastrukturális javításokra kiírt tenderben. A szerződés értéke 800 ezer-16 millió lej között mozog, a pályázatokat szeptember 24-ig kell benyújtani.

                                                                                                                                      Irházi János

A rovatból ajánljuk:

A gazdák javára döntött az Európai Parlament
Jóváhagyták az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát.
Tavaszi vásár – kettő az egyben az Expón
A kertrendezéstől kezdve az újgenerációs épületgépészeti megoldásokon át a kézműves termékekig mindet megtalálnak majd az érdeklődők.
Hétvégi boltzárat fontolgat a kormány
Kíváncsiak, milyen hatása lenne egy ilyen döntésnek.
Év végéig meghosszabbították az alapélelmiszerek árrésstopját
Többek között a kenyérre, a tejtermékekre, a friss húsra és zöldségekre vonatkozik.
Március 19-én kezdődik a roncsautó-program
Új elektromos autókra 120 ezer lejt adnak.