Öt érv, amiért érdemes WPC-kompozitot használni

2021. augusztus 31.
A WPC-kompozit ideális megoldás teraszok, kerti ösvények, falak burkolására. Továbbá a WPC-kompozit jól használható kerítések, korlátok, bútorok, térelválasztók és paravánok kialakítására. Miért is érdemes WPC-kompozitot használni és elsősorban mi is az a WPC-kompozit?
Hír beküldése

Az első és talán legfontosabb, ami a WPC-kompozit használata mellett szól, az az összetételéből adódik. A WPC farostból, falisztből, bambuszból, melegen megmunkálható műanyagokból és adalékanyagokból áll. A neve a Wood Plastic Composite kifejezésből ered. Az anyaga, ennek megfelelően, akár 50-90%-ban tartalmazhat fa-anyagot, ami az anyag melegségét, szépségét, felhasználhatóságát adja.

A második fontos érv, hogy a WPC-kompozit nem szálkásodik, nem hasad, nem töredezik. Ezt a jó tulajdonságát a benne lévő műanyagnak köszönheti, ami tartósságot, de ugyanakkor könnyű megmunkálhatóságát is biztosítja. A benne lévő műanyag lehet polietilén, polipropilén vagy PVC, de emellett tartalmazhat még polisztirolt vagy politejsavat is.

A harmadik kiváló tulajdonsága a kompozitnak, hogy tűzálló, gombaálló, UV-rezisztens, vízálló, ami a benne lévő adalékanyagoknak és az alapösszetevőknek is köszönhető. Ennek a tartósságnak betudhatóan nem igényel gyakori felületkezelést, a tisztán fából készült teraszokkal ellentétben. Tisztítása mosószeres vízzel történik, nem igényel különösebb eljárásmódokat vagy költséges tisztítási gépek bevonását.

A negyedik érv, amely a kompozitot a minőségi és elegáns teraszok egyik kedvencévé teszi az a könnyű és gyors megépítése. Ha teraszt akarunk burkolni vele, akkor a fogadófelület elkészülte után egyszerűen és gyorsan elhelyezhetjük, hiszen a Csináld magad WPC teraszburkolat telepítése egyszerű. A feladat pusztán az, hogy összeillesszük a 30×30 cm-es darabokat, nem szükséges különböző csavarozó vagy fúrógép, vagy éppenséggel egy szakember. Ugyanakkor, ennek a kiszerelésnek köszönhetően, könnyen szállítható akár egy személygépkocsi csomagtartójában is.

Az ötödik szempont, ami főleg a hölgyeknek fontos, az az elkészült terasz esztétikája. A WPC-kompozit különböző sötét vagy világos modern színárnyalatokban kapható. A színeket a gyártási folyamat során viszik be a kompozitba, ezért nem kell kopástól tartanunk. Továbbá a nagyon sok színárnyalatnak köszönhetően könnyűszerrel használhatunk olyan árnyalatokat, amelyek jól illeszkednek a már meglévő kerti elemekhez és bútorokhoz. Kapható a piacon sötétszürke, kávébarna, famintás natúr, famintás sötétbarna, kávébarna, mogyoróbarna, vörösfenyő, natúrfenyő, világosszürke, sötétszürke, bounty, valamint mirage grey és dió.

További hírek

Hír beküldése
A feliratkozás határideje október 4., hétfő 17 óra.
<em>Hír szerkesztése</em> GastroPan: a Medvehagyma lett az Év tortája 2021-ben
Szerdán az Év kenyere-díjakat adják át.
<em>Hír szerkesztése</em> Online elérhető az Aradi Magyar Napok programfüzetje
Több mint 10 helyszínen zajlanak majd az események.
<em>Hír szerkesztése</em> Gépek pótolják a munkaerőhiányt a sütőiparban
Megnyílt Aradon a 12. GastroPan szakkiállítás.
Hír beküldése
A két év alatti gyerekek után havi 486 lej, a 2 és 18 év közötti gyerekek után a nagykorúság eléréséig havi 243 lej pótlékot kapnak majd a családok a szenátus döntése értelmében. A törvénymódosító javaslatot a képviselőháznak is jóvá kell hagynia, és akkor lép érvénybe, ha az elnök kihirdeti azt.
<em>Hír szerkesztése</em> Folytatódik a CED kiállítási sorozata, ezúttal a GastroPanon
Délkelet-Európa legjelentősebb sütőipari szakkiállítása.
<em>Hír szerkesztése</em> Ezek a járványügyi szabályok érvényesek az Aradi Magyar Napokon
Uniós Covid-igazolványt vagy magyarországi védettségi igazolványt kérnek.
<em>Hír szerkesztése</em> A garanciaalapnál kopogtathatnak a City Insurance ügyfelei
Megvonták a biztosító működési engedélyét.
<em>Hír szerkesztése</em> Kezdődik a GastroPan 2021 szakmai kiállítás
Idén is kihirdetik az Év tortája és az Év kenyere címeket.
<em>Hír szerkesztése</em> Értékes pontot szerezve a dobogó közelében áll az UTA
Csütörtökön kupameccset játszanak az aradiak, aztán a CFR-t fogadják.