Megnyílt az Agromalim [AUDIO]

2021. szeptember 2.
Egy év kihagyás után idén ismét megszervezik az Agromalim nemzetközi mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástechnikai vásárt és szakkiállítást az aradi Expo kiállítási központban, az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara szervezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Megnyílt az Agromalim [AUDIO]

A szeptember 2–5. között zajló 31. Agromalim Románia második legnagyobb hasonló tematikájú rendezvénye (a fővárosi Romexpón tartott agrárkiállítás után). A koronavírus-járvány miatt tavalyról elhalasztott rendezvény 180 kiállítót sorakoztat fel, akik 30 ezer négyzetméternyi kül-, illetve háromezer négyzetméternyi beltéri kiállítási felületen kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat.

A kiállításnak számos kísérő rendezvénye is van: termékbemutatók, szakmai konferenciák várják az érdeklődőket, pályázati lehetőségekről és támogatási formákról szerezhetnek hasznos információkat a gazdálkodók, akik különböző innovációs technikákkal, a precíziós gazdálkodás legújabb vívmányaival is megismerkedhetnek.

A mezőgazdasági gépek és technológiák vására mellett kézműves termékek is megtalálhatók az Agromalimon, a népi mesterségeket és helyi specialitásokat felvonultató standokon kívül haszon- és díszállat-kiállítást is látogathatnak az érdeklődők.

Idén rekordszámú magyar vállalkozás mutatkozik be a vásáron – mondta a csütörtök délelőtti megnyitó után Skapinyecz Péter, a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. cégvezetője. A kollektív – kül- és beltéri kiállítói térrel is rendelkező – nemzeti standon többek között növénytermesztéshez szükséges eszközök, mezőgazdasági kisgépek, különböző speciális mérőműszerek, valamint talajművelő munkagépek kerülnek bemutatásra – magyarázta, hozzátéve, hogy a CED közreműködésével és támogatásával 19 magyarországi vállalkozás van jelen, de önállóan más magyarországi cégek (összesen mintegy 30-an) is eljöttek Aradra.

Hallgassa meg Pataky Lehel Zsolt összeállítását, amely a csütörtöki megnyitón készült a Temesvári Rádió Magyar adása számára:

Az Agromalim csütörtökön 18 óráig tart nyitva; pénteken és szombaton 10–18, vasárnap 10–16 óra között látogatható.

További hírek

Hír beküldése
A feliratkozás határideje október 4., hétfő 17 óra.
<em>Hír szerkesztése</em> GastroPan: a Medvehagyma lett az Év tortája 2021-ben
Szerdán az Év kenyere-díjakat adják át.
<em>Hír szerkesztése</em> Online elérhető az Aradi Magyar Napok programfüzetje
Több mint 10 helyszínen zajlanak majd az események.
<em>Hír szerkesztése</em> Gépek pótolják a munkaerőhiányt a sütőiparban
Megnyílt Aradon a 12. GastroPan szakkiállítás.
Hír beküldése
A két év alatti gyerekek után havi 486 lej, a 2 és 18 év közötti gyerekek után a nagykorúság eléréséig havi 243 lej pótlékot kapnak majd a családok a szenátus döntése értelmében. A törvénymódosító javaslatot a képviselőháznak is jóvá kell hagynia, és akkor lép érvénybe, ha az elnök kihirdeti azt.
<em>Hír szerkesztése</em> Folytatódik a CED kiállítási sorozata, ezúttal a GastroPanon
Délkelet-Európa legjelentősebb sütőipari szakkiállítása.
<em>Hír szerkesztése</em> Ezek a járványügyi szabályok érvényesek az Aradi Magyar Napokon
Uniós Covid-igazolványt vagy magyarországi védettségi igazolványt kérnek.
<em>Hír szerkesztése</em> A garanciaalapnál kopogtathatnak a City Insurance ügyfelei
Megvonták a biztosító működési engedélyét.
<em>Hír szerkesztése</em> Kezdődik a GastroPan 2021 szakmai kiállítás
Idén is kihirdetik az Év tortája és az Év kenyere címeket.
<em>Hír szerkesztése</em> Értékes pontot szerezve a dobogó közelében áll az UTA
Csütörtökön kupameccset játszanak az aradiak, aztán a CFR-t fogadják.