Január 14-től fizethetők a helyi adók és illetékek

Január 14-től kezdődően fizethetők be a helyi adók és illetékek Aradon – közölte a városháza.

A tájékoztatás értelmében ezen a héten és a jövő hét elejen az új pénzügy évre történő átállás zajlik az önkormányzat gazdasági osztályán, ezért a bélyegilletékeken, a különböző engedélyek díjszabásán, a közlekedési és parkolási bírságokon kívül egyéb illetékeket ebben az időszakban nem vesznek át a pénztárakban.

Január 14-től, a jövő csütörtöktől azonban már az idei ingatlan- és gépjárműadók is kiegyenlíthetők; a tulajdonosok készpénzes, bankkártyás vagy internetes átutalásos fizetési módok között választhatnak. Az önkormányzat adóhivatalának Vörös ökör téri székhelyén, illetve a Csanádi-palotában és a Fortuna-piacon működő kirendeltségein is lehet fizetni, a munkaidő hétfőtől szerdáig 8.30–15.30, csütörtökön 8.30–17.30, pénteken 8.30–14 óra között tart.

Az adók és illetékek valamennyi postahivatalban is befizethetők, valamint a bevásárlóközpontokban elhelyezett 45 SelfPay terminálokon is – hívták fel a figyelmet. Utóbbiakról tavaly 172 műveletet végeztek, és 37 473 lejt fizettek be ily módon a hozzájárulók – írták.

Primăria Municipiului Arad prin Direcția Venituri anunță că începând de joi, 14 ianuarie, se vor putea achita taxele şi...

Közzétette: Primăria Municipiului Arad – 2021. január 5., kedd

Az online átutalás (a www.primariaarad.ro honlapon keresztül) a legnépszerűbb az aradiak körében, 2020-ban például 26 418-an így egyenlítették ki az adójukat, ami 40 százalékos növekedést jelent a 2019-es adathoz képest.

A helyi adók és illetékek befizetésének első félévi határideje március 31., de aki egész évre előre kifizeti, 10 százalékos kedvezményt kap a teljes összegből.

A rovatból ajánljuk:

Hétvégi mézvásár az Expón
Ugyanott halász-vadász kiállítás is tart még.
Megszavazták a megyeszékhely idei költségvetését
A büdzsé 64,5 százalékát fordítják beruházásokra.
Az OTP eladja romániai leánybankját a Banca Transilvaniának
A Szülőföldön magyarul program kifizetéseit nem érinti az üzlet.
Megkeserítik a gazdák életét a mezei egerek [AUDIO]
A tartós hidegtől azt remélik, hogy meggyérül az állomány.
A magas biztosítási díjak és az adóügyi változások miatt tüntetnek a gazdák [AUDIO]
Nagy Zsolt falugazdász: a beszerzési árak megduplázódtak, de a terményárak visszaestek.