Ismét lesz Agromalim – rekordszámú magyarországi kiállítóval

2021. augusztus 26.
Egy év kihagyás után idén szeptember 2–5. között ismét megszervezik az Agromalim nemzetközi mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástechnikai vásárt és szakkiállítást az aradi Expo kiállítási központban, az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara szervezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét lesz Agromalim – rekordszámú magyarországi kiállítóval
Illusztráció | Archív felvétel

A 31. Agromalim 180 kiállítót sorakoztat fel, akik 30 ezer négyzetméternyi kül-, illetve háromezer négyzetméternyi beltéri kiállítási felületen kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat. A rendezvényt a koronavírus-járvány miatt hozott hatósági intézkedések betartásával tartják meg.

Idén rekordszámú, huszonkét magyar vállalkozás mutatkozik be a vásáron a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével. A kollektív – kül- és beltéri kiállítói térrel is rendelkező – nemzeti standon többek között növénytermesztéshez szükséges eszközök, mezőgazdasági kisgépek, különböző speciális mérőműszerek, valamint talajművelő munkagépek kerülnek bemutatásra.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. kiemelt figyelmet fordít a meghatározó agráripari vállalkozások hatékony és fókuszált külpiaci pozícionálására, exporttevékenységük szakmai támogatására. Ennek jegyében a CED az idei évben 22 magyarországi partnerének biztosít részvételi lehetőséget az Agromalomon – olvasható a CED közleményében.

A rendezvény rendszeres résztvevői Románia meghatározó agrárszakemberei, nagyvállalatai, illetve az iparághoz kapcsolódó szakmai szervezetek képviselői. Mindezek kiváló alapot jelenthetnek a bemutatkozó magyar cégeknek az eredményes romániai piacra lépesükhöz szükséges kapcsolatrendszer kiépítéséhez, a konkurencia feltérképezéséhez, valamint a fogyasztói trendek megismerésére.

A nemzeti standon a bemutatkozó magyar vállalkozások termékportfóliójának köszönhetően a magyar agrárium, illetve a kapcsolódó technológiai megoldások szinte teljes spektruma bemutatásra kerül.

Kísérőrendezvény az eredményes piacra lépésért  

Az esemény keretében, a CED aradi regionális képviselete társszervezésében az Aradi Magyar Gazdák Egyesületével B2B tárgyalásokkal egybekötött szakmai fórumot is rendez, melynek fókuszában az innovatív agrárdigitalizációs eszközök és megoldások állnak. A szakmai előadásokat követően a magyar cégek célzott üzleti tárgyalásokat folytathatnak a meghívott román gazdákkal, agráripari vállalkozókkal, forgalmazókkal. 

További hírek

Hír beküldése
A vandálok széttörték a világítótesteket, kitépték a kábeleket a falból.
<em>Hír szerkesztése</em> Pontot rabolt Szentgyörgyről az UTA
Ezúttal sem jött össze az idegenbeli győzelem az aradiaknak.
<em>Hír szerkesztése</em> Kamionokba rejtőzött és Kisperegen kószáló migránsokat fogtak el
Több tucatnyi illegális bevándorlót tartóztattak fel.
Hír beküldése
A református templom helyett a minoritáknál lesz a hangverseny.
<em>Hír szerkesztése</em> Utca felújítások Pécskán: év végéig csatlakozzanak a közművekhez!
A munkálatok befejezése után öt évig tilos lesz felbontani az aszfaltot.
<em>Hír szerkesztése</em> Spórol a villannyal a város, a díszkivilágítást is leállíthatják
Két órával csökkentették a közvilágítás időtartamát.
<em>Hír szerkesztése</em> Második világháborús lövedékeket találtak
Öt nap alatt háromszor riasztották az aradi tűzszerészeket.
<em>Hír szerkesztése</em> A 3+2 is fellép az idei Simonyi Napokon
Augusztus 12–14. között rendezik meg a programsorozatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét vádat emeltek Ion Iliescu ellen az 1989-es forradalom ügyében
A vádlottaknak azt róják fel, hogy 1989. decemberében félrevezették a közvéleményt, pánikot keltettek, és elterjesztették azt az álhírt, hogy terroristák támadták meg az országot, így érték el, hogy hatalomra kerüljenek. A diverzió nyomán 857 személy vesztette életét, 2382-en megsebesültek, 585 embert megfosztottak szabadságától.
<em>Hír szerkesztése</em> Tarlótűz terjedt át az autópálya hangelnyelő paneljeire
A forgalmat is veszélyeztették a füst és a lángok.