Ismét lesz Agromalim – rekordszámú magyarországi kiállítóval

2021. augusztus 26.
Egy év kihagyás után idén szeptember 2–5. között ismét megszervezik az Agromalim nemzetközi mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástechnikai vásárt és szakkiállítást az aradi Expo kiállítási központban, az Arad Megyei Kereskedelmi, Ipar- és Agrárkamara szervezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Ismét lesz Agromalim – rekordszámú magyarországi kiállítóval
Illusztráció | Archív felvétel

A 31. Agromalim 180 kiállítót sorakoztat fel, akik 30 ezer négyzetméternyi kül-, illetve háromezer négyzetméternyi beltéri kiállítási felületen kínálják termékeiket és szolgáltatásaikat. A rendezvényt a koronavírus-járvány miatt hozott hatósági intézkedések betartásával tartják meg.

Idén rekordszámú, huszonkét magyar vállalkozás mutatkozik be a vásáron a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. közreműködésével. A kollektív – kül- és beltéri kiállítói térrel is rendelkező – nemzeti standon többek között növénytermesztéshez szükséges eszközök, mezőgazdasági kisgépek, különböző speciális mérőműszerek, valamint talajművelő munkagépek kerülnek bemutatásra.

A CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. kiemelt figyelmet fordít a meghatározó agráripari vállalkozások hatékony és fókuszált külpiaci pozícionálására, exporttevékenységük szakmai támogatására. Ennek jegyében a CED az idei évben 22 magyarországi partnerének biztosít részvételi lehetőséget az Agromalomon – olvasható a CED közleményében.

A rendezvény rendszeres résztvevői Románia meghatározó agrárszakemberei, nagyvállalatai, illetve az iparághoz kapcsolódó szakmai szervezetek képviselői. Mindezek kiváló alapot jelenthetnek a bemutatkozó magyar cégeknek az eredményes romániai piacra lépesükhöz szükséges kapcsolatrendszer kiépítéséhez, a konkurencia feltérképezéséhez, valamint a fogyasztói trendek megismerésére.

A nemzeti standon a bemutatkozó magyar vállalkozások termékportfóliójának köszönhetően a magyar agrárium, illetve a kapcsolódó technológiai megoldások szinte teljes spektruma bemutatásra kerül.

Kísérőrendezvény az eredményes piacra lépésért  

Az esemény keretében, a CED aradi regionális képviselete társszervezésében az Aradi Magyar Gazdák Egyesületével B2B tárgyalásokkal egybekötött szakmai fórumot is rendez, melynek fókuszában az innovatív agrárdigitalizációs eszközök és megoldások állnak. A szakmai előadásokat követően a magyar cégek célzott üzleti tárgyalásokat folytathatnak a meghívott román gazdákkal, agráripari vállalkozókkal, forgalmazókkal. 

További hírek

Hír beküldése
A feliratkozás határideje október 4., hétfő 17 óra.
<em>Hír szerkesztése</em> GastroPan: a Medvehagyma lett az Év tortája 2021-ben
Szerdán az Év kenyere-díjakat adják át.
<em>Hír szerkesztése</em> Online elérhető az Aradi Magyar Napok programfüzetje
Több mint 10 helyszínen zajlanak majd az események.
<em>Hír szerkesztése</em> Gépek pótolják a munkaerőhiányt a sütőiparban
Megnyílt Aradon a 12. GastroPan szakkiállítás.
Hír beküldése
A két év alatti gyerekek után havi 486 lej, a 2 és 18 év közötti gyerekek után a nagykorúság eléréséig havi 243 lej pótlékot kapnak majd a családok a szenátus döntése értelmében. A törvénymódosító javaslatot a képviselőháznak is jóvá kell hagynia, és akkor lép érvénybe, ha az elnök kihirdeti azt.
<em>Hír szerkesztése</em> Folytatódik a CED kiállítási sorozata, ezúttal a GastroPanon
Délkelet-Európa legjelentősebb sütőipari szakkiállítása.
<em>Hír szerkesztése</em> Ezek a járványügyi szabályok érvényesek az Aradi Magyar Napokon
Uniós Covid-igazolványt vagy magyarországi védettségi igazolványt kérnek.
<em>Hír szerkesztése</em> A garanciaalapnál kopogtathatnak a City Insurance ügyfelei
Megvonták a biztosító működési engedélyét.
<em>Hír szerkesztése</em> Kezdődik a GastroPan 2021 szakmai kiállítás
Idén is kihirdetik az Év tortája és az Év kenyere címeket.
<em>Hír szerkesztése</em> Értékes pontot szerezve a dobogó közelében áll az UTA
Csütörtökön kupameccset játszanak az aradiak, aztán a CFR-t fogadják.