Hétfőtől kezdik folyósítani a nyugdíjakat

Megkapják a különbözetet is októberig visszamenőleg azok, akik nehéz körülmények között dolgoztak.

A húsvéti ünnepre való tekintettel április 15-éig minden jogosult megkapja a nyugdíját – nyilatkozta vasárnap Marius Budăi munkaügyi miniszter.

„Hétfőtől elkezdjük az áprilisban esedékes nyugdíjak kifizetését, így a húsvéti ünnepre való tekintettel, illetve az új nyugdíj-kifizetési menetrendnek megfelelően április 15-éig mindenki kézhez kapja a nyugdíját, függetlenül attól, hogy milyen formában jut hozzá” – fogalmazott a tárcavezető az Antena 3 televízióadónak adott nyilatkozatában.

A miniszter ugyanakkor elmondta, folyamatban van azon személyek nyugdíjának az újraszámolása, akik az egyes vagy kettes munkacsoporthoz tartoztak, azaz nehéz körülmények között dolgoztak, de nem a besorolásnak megfelelő összegeket ítélték meg nekik. Az ő nyugdíjukat tavaly október elsejétől kezdve számolják újra, 33 ezer nyugdíj-megállapító határozatot már ki is küldtek, és az érintettek többsége húsvétig megkapja a régi és az új nyugdíj közötti különbözetet is, „amely esetenként igen nagy” – állította a miniszter.

A tárcavezető ugyanakkor ismét nyomatékosította, hogy a szeptember elsejétől esedékes nyugdíjemelés „nem forog veszélyben”, van pénz az állami költségvetésben ahhoz, hogy 1100 lejről 1265 lejre növeljék a nyugdíjpont értékét.

Agerpres

A rovatból ajánljuk:

A gazdák javára döntött az Európai Parlament
Jóváhagyták az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát.
Tavaszi vásár – kettő az egyben az Expón
A kertrendezéstől kezdve az újgenerációs épületgépészeti megoldásokon át a kézműves termékekig mindet megtalálnak majd az érdeklődők.