Carrefour Arad: élt négy évet

És csak augusztus 30-án, a Carrefour igazgatótanácsának ülése után derül ki, hogy a világ második legnagyobb üzletlánca csak Aradról vonul ki ideiglenesen, vagy Romániának is búcsút intenek. Mert véletlen egybeesésként, a 2008-ban nyitott aradi Carrefour pont azon a napon zár be véglegesen az Armonia bevásárlóközpontban, amikor az igazgatótanács nyilvánosságra hozza az elkövetkező évekre való stratégiáját.
A már kiszivárgott információk szerint a kilátások, ami Romániát (is) illeti, nem éppen derűlátóak. A francia tulajdonú Carrefour már kivonult Görögországból, következik Singapore, és elemzők szerint augusztus 30-án az igazgatótanács elnöke, Georges Plassat várhatóan bejelenti, minden olyan piacról távoznak, ahol az éves árbevétel 1-3 milliárd euró között mozgott. Ha pedig ez lesz a stratégia, akkor a lánc bezárja-eladja üzleteit Törökországban, Indonéziában, Malajziában, Lengyelországban és nem utolsó sorban Romániában.
Amikor a tulajdonos osztrák Immofinanz Group bejelentette, hogy az Armonia logisztika központtá vagy ipari területté alakul, a Carrefour többször megerősítette, hogy üzletük bezárása a pécskai út mellett ideiglenes, új helyet keresnek maguknak Aradon. A jelek szerint azonban nem nagyon törik magukat, főleg, hogy a cégvezetés módosítja az üzletpolitikát. A másik, ennél nyomósabb érv, hogy Arad telített hipermarketekből, ezért a Carrefournak végül kapóra jött, hogy az általuk bérelt terület tulajdonosa dobta be a törölközőt. A Carrefour után hamarosan minden üzlet költözik az Armoniából, a Sprider, például, a Galleria Plázában folytatja, de kérdéses még a Bricostore sorsa is.

                                                                                                                                       Irházi János