Carrefour Arad: élt négy évet

2012. augusztus 28.

És csak augusztus 30-án, a Carrefour igazgatótanácsának ülése után derül ki, hogy a világ második legnagyobb üzletlánca csak Aradról vonul ki ideiglenesen, vagy Romániának is búcsút intenek. Mert véletlen egybeesésként, a 2008-ban nyitott aradi Carrefour pont azon a napon zár be véglegesen az Armonia bevásárlóközpontban, amikor az igazgatótanács nyilvánosságra hozza az elkövetkező évekre való stratégiáját.
A már kiszivárgott információk szerint a kilátások, ami Romániát (is) illeti, nem éppen derűlátóak. A francia tulajdonú Carrefour már kivonult Görögországból, következik Singapore, és elemzők szerint augusztus 30-án az igazgatótanács elnöke, Georges Plassat várhatóan bejelenti, minden olyan piacról távoznak, ahol az éves árbevétel 1-3 milliárd euró között mozgott. Ha pedig ez lesz a stratégia, akkor a lánc bezárja-eladja üzleteit Törökországban, Indonéziában, Malajziában, Lengyelországban és nem utolsó sorban Romániában.
Amikor a tulajdonos osztrák Immofinanz Group bejelentette, hogy az Armonia logisztika központtá vagy ipari területté alakul, a Carrefour többször megerősítette, hogy üzletük bezárása a pécskai út mellett ideiglenes, új helyet keresnek maguknak Aradon. A jelek szerint azonban nem nagyon törik magukat, főleg, hogy a cégvezetés módosítja az üzletpolitikát. A másik, ennél nyomósabb érv, hogy Arad telített hipermarketekből, ezért a Carrefournak végül kapóra jött, hogy az általuk bérelt terület tulajdonosa dobta be a törölközőt. A Carrefour után hamarosan minden üzlet költözik az Armoniából, a Sprider, például, a Galleria Plázában folytatja, de kérdéses még a Bricostore sorsa is.

                                                                                                                                       Irházi János

További hírek

Hír beküldése
Ideiglenesen Nagyváradon rendezi majd a hazai meccseit az aradi csapat.
Hír beküldése
Fellélegezhetnek a körgyűrűn áthaladók.
Hír beküldése
Ötvenhat év kellett ehhez.
<em>Hír szerkesztése</em> Szülőföldön magyarul: péntektől utalják a támogatást
A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló levélben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a múlt, 2022–2023-as tanévre szóló, 100 ezer forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.
<em>Hír szerkesztése</em> Az MCC szervezésében mutatják be Botházi Mária legújabb könyvét
Októberben tartják meg.
<em>Hír szerkesztése</em> RMDSZ: legyen olcsóbb a vezetékes víz!
A szenátus megszavazta a törvényjavaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Fordulj egyet, ne nevess! – Folkudvar az Aradi Magyar Napokon
Az Alma Mater Alapítvány és az Aradi Táncház Egyesület szerevezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Eötvös 175: Aradon is megemlékeztek a geofizikusról [AUDIO]
A tudós a Világoson végzett kísérletekkel alapozta meg hírnevét.
<em>Hír szerkesztése</em> A bankok, nagyvállalatok és kisvállalkozók adóterheinek növelésével mérsékelnék a költségvetési hiányt
Közvitára bocsátották a javaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Dankó Pista-díjat kapott Antal Péter [AUDIO]
Pécska polgármesterét a Magyarnóta Mecénása kategóriában tüntették ki.