Agromalim: a gazdák helyzete befolyásolja a cégek piacát [AUDIO]

2023. szeptember 7.
Az Agromalim évek óta a magyarországi mezőgazdasági vállalkozások egyik fő külföldi megjelenési fóruma, idén több mint egy tucat cég vett részt a szakkiállításon, külföldi piacokat keresve.
<em>Hír szerkesztése</em> Agromalim: a gazdák helyzete befolyásolja a cégek piacát [AUDIO]
Több mint 35 ezer négyzetméteren állítanak ki | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Több mint három évtizedes hagyománya van Aradon az Agromalim nemzetközi mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástechnikai vásárnak. Ez Románia második, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb agráripari szakiállítása, amelyen a földműveléssel és állattenyésztéssel kapcsolatos újdonságokat, innovációkat is bemutatják. Az Agromalim évek óta a magyarországi mezőgazdasági vállalkozások egyik fő külföldi megjelenési fóruma, idén több mint egy tucat cég vett részt a szakkiállításon, külföldi piacokat keresve.

Közel 35 ezer négyzetméternyi kül- és beltéri kiállítási területen több mint 300 vállalkozás jelentkezett az aradi Expón megszervezett Agromalim vásárra. Erőgépektől kezdve a precíziós mezőgazdaságban használatos digitális eszközökön át a borászati és mézipari felszerelésekig mindent megtalálhattak a standokon az érdeklődők, emellett haszon- és díszállatiállítás is van.

Románián kívül hat-kelet-közép-, illetve nyugat-európai ország mezőgazdasági vállalkozói képviseltették magukat, köztük magyarországi cégek is. 13 magyarországi vállalkozás a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat közös standján, magyar állami hozzájárulással jelent meg. Az előző évekhez képest kisebb szám az elmúlt évek kiszámíthatatlan gazdasági helyzetére vezethető vissza – véli a gazdaságfejlesztési hálózat cégvezetője, Skapinyecz Péter.

Pataky Lehel Zsolt összeállítása a csütörtöktől vasárnapig tartott eseményen készült a Temesvári Rádió Magyar adása számára. Hallgassa meg:

A magyarországi kiállítók különböző innovatív, a mezőgazdaságban érdekeltek munkáját megkönnyítő eszközöknek kerestek piacot. A mezőgazdasági nagyvállalkozókon kívül kézművesek, a népi mesterségek művelői is megjelentek. Az Agromalim vásárt számos szakmai rendezvény kíséri, mint például az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének több mint 20 éves múltú magyar gazdafóruma.

  • A vásár csütörtökön 11 és 18, pénteken és szombaton 10–18, vasárnap 10 és 16 óra között látogatható.

További hírek

Hír beküldése
Ideiglenesen Nagyváradon rendezi majd a hazai meccseit az aradi csapat.
Hír beküldése
Fellélegezhetnek a körgyűrűn áthaladók.
Hír beküldése
Ötvenhat év kellett ehhez.
<em>Hír szerkesztése</em> Szülőföldön magyarul: péntektől utalják a támogatást
A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló levélben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a múlt, 2022–2023-as tanévre szóló, 100 ezer forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.
<em>Hír szerkesztése</em> Az MCC szervezésében mutatják be Botházi Mária legújabb könyvét
Októberben tartják meg.
<em>Hír szerkesztése</em> RMDSZ: legyen olcsóbb a vezetékes víz!
A szenátus megszavazta a törvényjavaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Fordulj egyet, ne nevess! – Folkudvar az Aradi Magyar Napokon
Az Alma Mater Alapítvány és az Aradi Táncház Egyesület szerevezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Eötvös 175: Aradon is megemlékeztek a geofizikusról [AUDIO]
A tudós a Világoson végzett kísérletekkel alapozta meg hírnevét.
<em>Hír szerkesztése</em> A bankok, nagyvállalatok és kisvállalkozók adóterheinek növelésével mérsékelnék a költségvetési hiányt
Közvitára bocsátották a javaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Dankó Pista-díjat kapott Antal Péter [AUDIO]
Pécska polgármesterét a Magyarnóta Mecénása kategóriában tüntették ki.