Agromalim: a gazdák helyzete befolyásolja a cégek piacát [AUDIO]

Az Agromalim évek óta a magyarországi mezőgazdasági vállalkozások egyik fő külföldi megjelenési fóruma, idén több mint egy tucat cég vett részt a szakkiállításon, külföldi piacokat keresve.

Több mint három évtizedes hagyománya van Aradon az Agromalim nemzetközi mezőgazdasági, élelmiszeripari és csomagolástechnikai vásárnak. Ez Románia második, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb agráripari szakiállítása, amelyen a földműveléssel és állattenyésztéssel kapcsolatos újdonságokat, innovációkat is bemutatják. Az Agromalim évek óta a magyarországi mezőgazdasági vállalkozások egyik fő külföldi megjelenési fóruma, idén több mint egy tucat cég vett részt a szakkiállításon, külföldi piacokat keresve. 

Közel 35 ezer négyzetméternyi kül- és beltéri kiállítási területen több mint 300 vállalkozás jelentkezett az aradi Expón megszervezett Agromalim vásárra. Erőgépektől kezdve a precíziós mezőgazdaságban használatos digitális eszközökön át a borászati és mézipari felszerelésekig mindent megtalálhattak a standokon az érdeklődők, emellett haszon- és díszállatiállítás is van.

 

Románián kívül hat-kelet-közép-, illetve nyugat-európai ország mezőgazdasági vállalkozói képviseltették magukat, köztük magyarországi cégek is. 13 magyarországi vállalkozás a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat közös standján, magyar állami hozzájárulással jelent meg. Az előző évekhez képest kisebb szám az elmúlt évek kiszámíthatatlan gazdasági helyzetére vezethető vissza – véli a gazdaságfejlesztési hálózat cégvezetője, Skapinyecz Péter.

Pataky Lehel Zsolt összeállítása a csütörtöktől vasárnapig tartott eseményen készült a Temesvári Rádió Magyar adása számára. Hallgassa meg:

A magyarországi kiállítók különböző innovatív, a mezőgazdaságban érdekeltek munkáját megkönnyítő eszközöknek kerestek piacot. A mezőgazdasági nagyvállalkozókon kívül kézművesek, a népi mesterségek művelői is megjelentek. Az Agromalim vásárt számos szakmai rendezvény kíséri, mint például az Arad Megyei Magyar Gazdák Egyesületének több mint 20 éves múltú magyar gazdafóruma.

  • A vásár csütörtökön 11 és 18, pénteken és szombaton 10–18, vasárnap 10 és 16 óra között látogatható.

A rovatból ajánljuk:

A gazdák javára döntött az Európai Parlament
Jóváhagyták az EU közös agrárpolitikájának felülvizsgálatát.
Tavaszi vásár – kettő az egyben az Expón
A kertrendezéstől kezdve az újgenerációs épületgépészeti megoldásokon át a kézműves termékekig mindet megtalálnak majd az érdeklődők.