Több mint 1,6 millió szál csempészcigarettát foglaltak le

Egy Újszentanna külterületén állomásozó kisteherautóba 80 ezer doboz, közel 1, 6 millió szál zárjegy nélküli cigarettát találtak a gazdasági rendőrség munkatársai az újszentannai és újvarsándi kollégáikkal közösen. A nyomozás során további 34 szál ismeretlen eredetű cigarettát foglaltak le – közölte csütörtökön az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kisteherautót, amelyet egy 35 éves újszentannai vett át négy Dolj megyei személytől, szerdán foglalták le és vizsgálták át a rendőrök. A kiadott körözés nyomán a Temes megyei rendőrök még aznap Lugoson feltartóztattak egy személygépkocsit, amelyben a négy – 22 és 41 év közötti – férfi ült, akiknél 3200 eurót, 7570 lejt, némi forintot (ezret) és dollárt (egy ötdollárost) találtak.

A nyomozók további kilenc házkutatást tartottak Erdőskerek (Caporal Alexa), Pankota és a Tornovához tartozó Dud településeken, ezek során további 34 000 szál cigarettát találtak, ami feltehetően csempészáru.

A rendőrség szerint a feketézéssel 1,12 millió lejjel károsították meg az államot. A négy Dolj megyei férfit 24 órára őrizetbe vették, és a bíróság dönt majd, szabadlábon védekezhetnek-e vagy előzetes letartóztatásba helyezik őket.