Rendőrautó keveredett balesetbe

Rendőrautóval ütközött egy városi terepjáró szombat délután fél négy körül Aradon, a központhoz közeli útkereszteződésben.

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség egyik járőrkocsija volt érintett a balesetben. Az autót egy 36 éves aradi helyi rendőr vezette az Andrei Mureșanu utcában a belváros irányába, és amikor beért a Ștefan Augustin Doinaș utcával való kereszteződésbe, összeütközött egy másik személygépkocsival, aminek a volánjánál egy 58 éves Suceava megyei illetőségű férfi ült.

A rendőrségi közlemény nem tért ki rá, hogy küldetésben volt-e a rendőrautó, vagy működött-e a szirénája, esetleg a fényjelzése. Ha nem, akkor viszont a vezetője a hibás, mert a kereszteződésben megállni kötelező (stop-) tábla figyelmezteti az Andrei Mureșanu utcából érkezőket.

A helyszínre mentőautót küldtek, hogy megvizsgálja a két járművezető állapotát, illetve meg is szondáztatták őket, de a műszer szerint nem fogyasztottak alkoholt. Több részletet nem közöltek.

A rovatból ajánljuk:

Életét vesztette egy férfi, miután autójával felborult egy körforgalomban
Halálos közlekedési baleset történt a 79-es számú országúton, a Kürtös–Újszentanna megyei rangú úttal való kereszteződésben.
Tömegbaleset történt Alsósimánd külterületén, többen kórházba kerültek
Négyen megsérültek, egy személyt feszítővágóval kellett kiszabadítani.
Kigyulladt egy haszongépjármű Újaradon
Rövidzárlat okozhatta a tüzet.
Aradra vezettek a kiterjedt embercsempészhálózat szálai
A bevándorlási hivatal munkatársai is „sárosak”.