Nem tartott sokáig a drogbiznisz, lecsapott a rendőrség a kábítószerkereskedőkre [FRISSÍTVE]

Kábítószert is lefoglaltak | A rendőrség által közreadott felvétel

Kábítószert is lefoglaltak | A rendőrség által közreadott felvétel

Nyolc házkutatást tartottak, több bűnjelt lefoglaltak és két személyt bekísértek kihallgatásra a rendőrök szerdán egy drogkereskedelemmel foglalkozó bűnbanda elleni nyomozásban.

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a nyomozás során kiderült, hogy három aradi személy a múlt hónapban bűnszervezetet hozott létre veszélyes és különösen veszélyes kábítószerekkel való kereskedelemre. Június-július folyamán különböző mennyiségű vadkender- (cannabis) származékos és ecstasy tablettákat szereztek be, hogy azokat Arad megyében busás haszonnal adják tovább a fogyasztóknak.

Szerdán egyiküket tetten érték, amint 777 darab ecstasy-t és két kilogramm cannabist adott el összesen 28 ezer lej értékben, viszont el tudott menekülni a helyszínről. A specialarad.ro tudósítása szerint a drogkereskedő autóba ugrott, amint meglátta a rendőröket, akik hiába próbálták útját állni három járművükkel is, a férfi a rendőrautóknak is nekihajtva kereket oldott. A rajtaütés Mosóczy-telep egyik utcájában történt, és még nem sikerült kézre keríteni a gyanúsítottat.

Másik két társát előállították, és bekísérték a szervezett bűnözés elleni ügyosztály aradi területi irodájába, kihallgatásra. A házkutatások során különböző pénzösszegeket foglaltak le lejben és euróban, továbbá a kábítószereket és csomagoláshoz-terjesztéshez használatos eszközöket, miként három személygépkocsit is lefoglaltak.

Előzetesbe kerültek

A rendőrség csütörtöki közlése szerint a két előállított személyt a törvényszék 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte, míg a szökésben lévő férfi elfogatóparancsot adtak ki.

A rovatból ajánljuk:

Elfogták a világosi bankautomata-rablás harmadik gyanúsítottját
A 49 éves aradi férfit azzal gyanúsítják, hogy július 5-én két társával felrobbantottak egy ATM-et, amelyből elvittek 200 ezer lejt.
Már négy áldozatot szedett Arad megyében a kánikula
Öt nap alatt 58 személyt kellett sürgősen ellátni túlhevülés miatt.
Már kubai migránsokat is találtak a nagylaki autópálya-határátkelőhelyen
Egy török kamionsofőr Belgiumba szállított árut, de a raktérben tizenhét potyautas volt.
Felborult egy autó a sztrádán, a benne ülők megúszták karcolásokkal
A két 29 éves férfi visszautasította a kórházi ellátást.