A börtönből irányították a drogbandát [FRISSÍTVE]

2021. november 24.
Összehangolt bevetést hajtott végre szerda reggel a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni csoport (DIICOT) a rendőrség és a csendőrség bevonásával.
<em>Hír szerkesztése</em> A börtönből irányították a drogbandát [FRISSÍTVE]
Illusztráció | Forrás: a rendőrség Facebook-oldala

Egy 2018 óta tartó nyomozás eredményeként drog- és emberkereskedelemmel, embercsempészettel és informatikai csalással foglalkozó kiterjedt bűnbandára csapnak le. A DIICOT közlése szerint 467 házkutatást végeznek és 367 előállítási parancsot hajtanak végre. A nyomozók szerint a bűnszervezet tagjai rendkívül veszélyesek, és súlyos vagyonelleni bűncselekményeket követtek el.

ACȚIUNE LA NIVEL NAȚIONAL, PENTRU DESTRUCTURAREA GRUPĂRILOR DE CRIMINALITATE ORGANIZATĂ Astăzi, Poliția Română și D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave. În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere. Pentru Poliția Română și D.I.I.C.O.T., investigarea în mod constant a infracțiunilor de trafic de persoane și de minori, precum și a oricăror forme de exploatare a persoanelor vulnerabile reprezintă o parte a eforturilor de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional. De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră. Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză. Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetei, în fiecare caz în parte, Poliția Română și D.I.I.C.O.T. vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice. #PolițiaRomână

Közzétette: Poliția Română – 2021. november 23., kedd

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság szerda délutáni közleménye szerint a DIICOT Arad megyében 35 házkutatást végzett, ebből két helyszín közintézmény volt, pontosabban büntetés-végrehajtási intézetek.

A nyomozás során kiderítették, hogy idén március és november között egy fogvatartott két másik személlyel együtt bűnszervezetet hozott létre, amely kemény drogok és serkentő, pszichoaktív szerek forgalmazásával egyaránt foglalkozott.

A bandához – amelynek két vezetője volt – többen is csatlakoztak, egész hálózatot építettek ki, amelyet a börtönből irányítottak. A szervezet a kábítószerek beszerzésétől a terjesztésig és a pénz behajtásáig mindent felügyelt. A drogokat Arad és Temes megyében „terítették”.

Arad megyében 37 személyt kísértek be kihallgatásra.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Újabb bukta hazai pályán
Az UTA négy meccs óta képtelen gólt szerezni.
Hír beküldése
Nem mindennapi látvány.
Hír beküldése
Pitești-re viszik Karnyónét.
<em>Hír szerkesztése</em> Belehalt sérüléseibe az elgázolt biciklis
Egy 64 éves kisjenői asszony az áldozat.
<em>Hír szerkesztése</em> FRISSÍTVE – Kiégett egy autó a világosi úton [VIDEO]
A sofőr és utasa idejében kimenekült a járműből.
<em>Hír szerkesztése</em> Idén is közös adventi gyertyagyújtást tartanak Pécskán
Mind a négy vasárnapon más és más személy gyújtja meg a gyertyákat.
<em>Hír szerkesztése</em> December 4-től január 10-ig tart a karácsonyi vásár
Három helyszínen zajlik majd a központban a rendezvény.
<em>Hír szerkesztése</em> Megnőtt a várakozási idő az autópálya-határátkelőhelyen
Új rendszert állítanak üzembe a magyar hatóságok, és sokan külföldön töltenék a hosszú hétvégét.
<em>Hír szerkesztése</em> Adventi koszorúkészítést tartottak a ségai plébánián
Vasárnap kezdetét veszi az egyházi év egyik legszebb időszaka.
<em>Hír szerkesztése</em> Enyhítés: tarthatók fesztiválok, korlátozott számban meccsre is járhatunk [FRISSÍTVE]
Előre kell hozni az esti bajnoki mérkőzések kezdését, mert csak 5 és 21 óra között tarthatók sportrendezvények. A stadionokban vagy a szabadtéri kulturális rendezvényeken csak a befogadóképesség 30 százalékát foglalhatják el. Közönség részvételével tarthatók meg a december elsejei katonai parádék.