Munkavállalói vízummal érkezett ázsiaiak próbáltak illegális módon nyugatra utazni

A félpótkocsi tároló rekeszeiben bújtak el | Fotó: politiadefrontiera.ro

A félpótkocsi tároló rekeszeiben bújtak el | Fotó: politiadefrontiera.ro

Kilenc határsértőt tartóztattak fel az aradi határrendészek a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen, ahol egy kamion utánfutójában találták meg a potyautasokat.

A határsértési kísérlet szombaton történt, de a nagyváradi központú regionális határrendészeti felügyelőség hétfőn számolt be róla közleményben. E szerint a román rendszámú járműszerelvény török sofőrje rakomány nélkül jelentkezett kilépésre a határ román oldalán, de a kockázati elemzés nyomán elrendelt átvizsgálás során kiderült, mégsem volt teljesen üres a félpótkocsi. Annak oldalsó tároló rekeszeiben ugyanis összesen kilenc férfit találtak, akik illegális módon, érvényes vízum nélkül próbáltak Nyugat-Európába jutni.

A férfiakat bekísérték az őrsre, ahol a kihallgatás során kiderült, hogy 24 és 45 év közöttiek, bangladesi és pakisztáni állampolgárok, továbbá valamennyien törvényes úton, munkavállaói vízummal érkeztek Romániába, de a végcél – a jobb és könnyebb pénzkereset reményében – valamelyik nyugat-európai ország volt.

Mivel lebuktak, a hatóságok tiltott határátlépés kísérlete, a török sofőr ellen pedig embercsempészet miatt indítottak eljárást.

A rovatból ajánljuk:

Elfogták a világosi bankautomata-rablás harmadik gyanúsítottját
A 49 éves aradi férfit azzal gyanúsítják, hogy július 5-én két társával felrobbantottak egy ATM-et, amelyből elvittek 200 ezer lejt.
Már négy áldozatot szedett Arad megyében a kánikula
Öt nap alatt 58 személyt kellett sürgősen ellátni túlhevülés miatt.
Már kubai migránsokat is találtak a nagylaki autópálya-határátkelőhelyen
Egy török kamionsofőr Belgiumba szállított árut, de a raktérben tizenhét potyautas volt.
Felborult egy autó a sztrádán, a benne ülők megúszták karcolásokkal
A két 29 éves férfi visszautasította a kórházi ellátást.