Megtámadott egy teraszon ülő párt és kutyáját egy amstaff

A rendőrség által közreadott felvétel a ketrecbe zárt támadó kutyáról

A rendőrség által közreadott felvétel a ketrecbe zárt támadó kutyáról

Kiszabadult egy amstaff fajtájú kutya Aradon egy belvárosi lakásból, és megtámadott egy másik négylábút, majd megharapta annak gazdáit.

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán számolt be az esetről, amely kedden kora délután történt. Az állatvédelmi rendőrséget a 112-es segélyhívó számon értesítették, hogy egy kutya rátámadt egy teraszon ülő két személy – egy 30 éves férfi és egy 25 éves nő – huskyjára, és amikor a husky gazdái megpróbálták szétválasztani a két állatot, a támadó kutya őket is megharapta.

Az agresszív állatot egy kutyamenhely képviselői szállították el. Az amerikai staffordshire terrier (amstaff) 2-es veszélyességi besorolású kutya; az állat 15 éves, és egy 64 éves aradi nő a gazdája – közölték. A rendőrségi közlemény szerint a kutya kifeszítette a lakás ablakát, az ablakpárkányról leugrott az utcára, és innen a teraszhelyiség felé indult, ahol az incidens történt.

A rendőrség kutyatámadás megelőzésének elmulasztása miatt indított vizsgálatot az ügyben. Az amstaff a kivizsgálás végéig a kutyamenhelyen marad.

A rovatból ajánljuk:

Orvvadászt kaptak el a rendőrök
Fegyvereket és töltényeket találtak nála.
Halálos balesetet okozott egy trélerről leesett munkagép
Egy fiatal nő az áldozat, aki épp akkor autózott arra.
Súlyos baleset történt a Maros völgyében
Életét vesztette egy 30 éves férfi.