Indiai és román embercsempészeken ütöttek rajta a rendőrök [VIDEO]

2021. március 1.
Indiai bevándorlók Nyugat-Európába szöktetését szervező embercsempészbanda felszámolásáról számolt be hétfőn a román határrendészet és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).
<em>Hír szerkesztése</em> Indiai és román embercsempészeken ütettek rajta a rendőrök [VIDEO]
Fegyvert is lefoglaltak | Fotó: politiadefrontiera.ro

A vádhatóság nyolc Fehér, Hunyad és Bákó megyei lakásban végzett összehangolt házkutatást hétfőn. A DIICOT szerint az indiai és román állampolgárokból álló bűnszövetkezet Romániába törvényes munkavállalói engedéllyel, illetve a Törökországon, Bulgárián vagy Szerbián keresztül illegálisan érkező indiai migránsokat szöketett Magyarországon és Ausztrián keresztül Németországba, Olaszországba és Portugáliába.

A 2019-ben kezdődött, a magyar, cseh, lengyel, német és osztrák hatóságokkal közösen folytatott nyomozás során kiderült, hogy a bűnszövetkezet számos országban rendelkezett a migránsok ideiglenes elszállásolására használt rejtekhelyekkel. A Bukarestben összegyűjtött migránsokat előbb a nyugati országhatár közelében, Arad és Temes megyében bérelt ideiglenes szálláshelyekre szállították, innen többnyire román embercsempészek közreműködésével próbálták átszöktetni őket a magyar határon.

A román hatóságok négy ilyen illegális határátlépési kísérletet hiúsítottak meg, a Nyugatra juttatásukért három- és hatezer euró közötti összeget fizető indiai bevándorlókat teherautók rakterében elbújtatva találták meg, olyan körülmények között, amelyek életüket veszélyeztették.

A bűnszövetkezet két indiai tagját már korábban – egyiküket tavaly novemberben, a másikat pedig idén januárban – letartóztatták. A rendőrség kommandósai segítségével végrehajtott hétfői házkutatások során húsz mobiltelefont, egy jogtalanul tartott gázpisztolyt, némi készpénzt és néhány tasak vadkendermagot foglaltak le, hét gyanúsítottat pedig Bukarestbe vittek kihallgatásra.

Ellenük várhatóan embercsempészés és bűnszövetkezet létrehozásának gyanújával indul büntetőeljárás.

MTI

További hírek

Hír beküldése
Öt intenzív ellátást igénylő pácienst vesz át a szegedi kórház.
Hír beküldése
Postán, telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Piros-fehér tömegközlekedési eszközöket rendeltek
Olyan modernek leszünk, hogy csak na!
<em>Hír szerkesztése</em> Több tucat migránst kaptak el az utóbbi 24 órában
Erősödik a nyomás a határon.
A koronavírus-járvány közbeszólt.
<em>Hír szerkesztése</em> Két hétig online oktatásra térnek át a Csiky-ben [AUDIO]
Az elemi és a végzős osztályok kivételt jelentenek.
Honosítási ügyintézés.
<em>Hír szerkesztése</em> Kisbusz és személygépkocsi ütközött össze kora reggel [FRISSÍTVE]
Öt személyt szállítottak kórházba.
<em>Hír szerkesztése</em> Ajtóstól rontott a házba [FRISSÍTVE]
Egy rendszámtábla nélküli, balesetezett személygépkocsival ébredtek a házuk udvarán.
Hír beküldése
Klaus Iohannis azt követően döntött a miniszterelnök-jelölt kinevezéséről, hogy hétfőn az elnöki hivatalban külön-külön konzultált a parlamenti pártok küldöttségeivel. Az alkotmány által megkövetelt kormányalakítási egyeztetések anélkül kezdődtek meg, hogy a pártok előzetesen bármilyen koalíciós megállapodásra jutottak volna.