Hétfő reggeli razzia több mint félszáz helyszínen [FRISSÍTVE]

Összesen 56 házkutatás zajlik hétfő reggel óta Arad és Temes megyei helyszíneken egy drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyben.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) Arad megyei igazgatóságának közleménye szerint 89 elfogatóparancsot adtak ki személyek ellen, akiket kábítószer-kereskedelemmel és pszichoaktív szerek kereskedelmével gyanúsítanak.

A DIICOT ügyészei szerint 2023 januárja és 2024 januárja között 45 gyanúsított személy nagy és nagyon nagy kockázatú kábítószert (kokaint, ecstasytablettákat, 3-CMC-t és marihuánát) birtokolt és adott el Arad és Temes megyei fogyasztóknak.

Az akciót a temesvári, kolozsvári, gyulafehérvári és nagyváradi rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának rendőrei, az Arad megyei rendőrség nyomozói és az Arad és Temes megyei csendőrök segítik – írja az Agerpres.

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság kedd esti közleményében tért vissza a razzia eredményére. A házkutatások során lefoglaltak 600 gramm kokaint, 280 gramm kristály néven ismert kábítószert, 10 gramm 2-MMC pszichoaktív szert, ezenkívül 52 telefonos SIM-kártyát, 7 nagypontosságú elektronikus mérleget, továbbá 74 960 lej, 13 400 euró és 20 font készpénzt. Két – nem éles tölténnyel használt – lőfegyvert is találtak, valamint fehérfegyvernek minősülő boxereket, bozótvágó machetéket, gumibotokat, és a bűntárgyak közé sorolható, kábítószerfogyasztáshoz használt eszközöket. A rendőrség hat gépjárművet is lefoglalt.

A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsítottak az utcán árulták a drogot, közvetlenül a fogyasztóknak adták el. A házkutatások után 89 személyt kísértek be kihallgatásra. Az ügyészek utólag 10 személyt előzetes letartóztatásba helyeztek, három személy ellen háziőrizetet, másik kettő ellen pedig bírósági felügyeletet rendeltek el. 

A rovatból ajánljuk:

Kitartó hulladékégető – 30 ezer lejre büntettek egy aradi férfit
Figyelmeztették, hogy ne gyújtsa meg a szemetet, de hiába.
Bűnvádi eljárás 24 tonna ammónium-nitrát nem megfelelő tárolása miatt
A vegyi anyag műtrágya vagy robbanószerek készítésére használható.
Kiégett egy traktor egy tornyai farmon
Rövidzárlat okozhatta a tüzet.
Török és szír potyautasokat találtak a gránátalmák között
A román hatóságok eljárást indítottak ellenük és a sofőr ellen.