Embercsempész- és drogkereskedő-hálózatra csapott le a rendőrség [FRISSÍTVE]

2022. május 18.
Öt megyére kiterjedő razziát hajtott végre szerda hajnalban a szervezett bűnözés elleni ügyosztály (DIICOT) aradi területi felügyelősége a román rendőrséggel, a csendőrséggel és a határrendészet nagyváradi és temesvári területi parancsnokságával közösen: összesen 44, embercsempészettel és drogkereskedéssel gyanúsított személyt állítottak elő.
<em>Hír szerkesztése</em> Embercsempész- és drogkereskedő-hálózatra csapott le a rendőrség [FRISSÍTVE]
A lefoglalt kábítószer egy része | A rendőrség által közreadott felvétel

Az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 37 Arad, Temes, Kolozs, Iași és Krassó-Szörény megyei helyszínen tartottak házkutatást, amely során könnyű és veszélyes drogokat, fehér fegyvereket és készpénzt foglaltak le, illetve előállítottak 44 személyt, akiket embercsempészettel és kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak.

A nyomozók szerint tavaly augusztusban Temes megyében alakult meg a – több régióra kiterjedő – bűnszervezet, amely mostanáig foglalkozott a Közép-Keletről érkező, Romániában Szerbián és Bulgárián keresztül illegálisan bejutó migránsok tovább szállításával Nyugat-Európa felé. Az embercsempészek a nyugati megyékben gyűjtötték össze, majd saját vagy bérelt kisbuszokkal szállították a migránsokat az Arad megyei román–magyar határszakaszhoz, ahol átszöktették őket a határon. A célállomás Ausztria vagy Németország volt, a bűnbanda tagjai jelentős pénzösszegeket kértek a bevándorlóktól az „útbaigazításért” cserében.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bűnözői csoport idén január és május között kábítószer-kereskedelemre is „szakosodott”, veszélyes drognak számító kokaint és amfetamint, illetve könnyű drognak tartott marihuánát terítettek Arad, Temes és Krassó-Szörény megyei fogyasztóknak.

Az előállított személyeket Aradon hallgatják ki, utána döntenek az előzetes letartóztatásba helyezésükről és a vádemelésről.

FRISSÍTÉS: A rendrőség szerda délután arról tájékoztatott, hogy végül is 39 személyt kísértek be kihallgatásra. A házkutatások során lefoglaltak 37 mobiltelefont, 20 laptopot, 1 digitális video-rögzítőt (DVR), 1 kardot, 1 gázpisztoly 63 tölténnyel, 6 marihuána-készítményt, 2 dohánykészítő készletet, 34 de gramm kannabiszt, 800 de gramm ékszert, 0,5 kristályport, 4750 eurót, 1785 lejt 7 személygépkocsit.

További hírek

Hír beküldése
A Csiky Gergely Főgimnáziumban változatlanul 84 százalékos a jól vizsgázók aránya.
<em>Hír szerkesztése</em> Pitești-en kezdi az új idényt az UTA
Szuperliga néven rajtol július 16-án az élvonalbeli futballbajnokság.
<em>Hír szerkesztése</em> Leégett 200 hektár gabonaföld és 600 szalmabála
A szárazság miatt elég egy szikra, és megtörténik a baj.
Hír beküldése
Nagyon lassan halad a népszámlálás második, személyes lekérdezésen alapuló szakasza, emiatt bő két héttel a népszámlálás tervezett vége előtt a lakosság körülbelül egyharmada még nincs regisztrálva. Bár a magyar többségű településeken jellemzően nincs hiány számlálóbiztosokból, munkájukat számos módszertani és technikai probléma is lassítja.
<em>Hír szerkesztése</em> Nem változott a „kisérettségi” eredménye az óvások után
A vizsgázók 78,19 százaléka érte el 5-ös vagy annál nagyobb átlagot.
<em>Hír szerkesztése</em> Elfogadta az üzemanyagok árkompenzációjáról szóló sürgősségi rendeletet a kormány
Július elsejétől három hónapig hatályos.
<em>Hír szerkesztése</em> Részleges kamionstopot rendeltek el a hőségriadó miatt
Csütörtökön és pénteken vörös kód van érvényben Arad megyében.
<em>Hír szerkesztése</em> Hőségriadót rendelt el a meteorológiai szolgálat
A nappali csúcshőmérséklet eléri a 37-38 Celsius-fokot.
<em>Hír szerkesztése</em> A „bolygóvonat” elment, de sok csodát tartogat még az égbolt [AUDIO]
A Galaxis amatőr csillagászklub továbbra is várja az érdeklődőket „járdacsillagászatra”.
<em>Hír szerkesztése</em> Adóemeléseket jelentett be a kormány
Az osztalékadót és az áfát is megemelik, a szerencsejátékokra 40 százalékos adót vetnek ki.