Aradi embercsempészek várták a Dunánál az illegális török bevándorlókat

A Krassó-Szörény megyei Ómoldova (Moldova Veche) határőrei a péntekre virradó éjszaka elfogtak 13 török állampolgárt, akik illegálisan lépték át a szerb–román határt – tájékoztatott a temesvári területi határrendészeti parancsnokság.

A határőrök a Duna partján, az 1070-es folyamkilométernél, Báziás (Baziaş) és Divécs (Divici) között 13 külföldi állampolgárból álló csoportra bukkantak. A nyomozás során öt Arad megyei rendszámú személygépkocsit fedeztek fel a környéken, melyeknek román állampolgárságú sofőrjeit a migránsok elszállítására szervezték be – derült a közleményből.

Mind a külföldi állampolgárokat, mind az öt román állampolgárt bekísérték kihallgatásra. A bevándorlók 18 és 46 év közötti török állampolgárok, a román hatóságok illegális határátlépés miatt bűnvádi eljárást indítottak ellenük. A román állampolgárokat embercsempészettel gyanúsítják.

A határőrök figyelmeztetik a lakosságot, hogy ne vállalják ismeretlen személyek szállítását az országhatár közelében, ha pedig ilyen irányú felkérést kapnak, ezt azonnal jelentsék a határrendészetnek az éjjel-nappal hívható 021/9590-s telefonszámon.

Agerpres