A csónakbalesetben eltűnt egyik gyereket találták meg Makónál

Megerősítette kedd este az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság, hogy az április 30-án történt perjámosi csónakbaleset egyik gyermekáldozatának holttestét találták meg a magyar hatóságok Makó környékén, a Marosban.

A magyar hatóságok a román határrendészet nagycsanádi kapitányságát értesítették, hogy hétfőn 14 óra körül egy gyermek holttestére bukkantak a folyóban, Makó környékén. A fiúgyermek tetemét a szegedi igazságügyi orvostani intézetbe szállították vizsgálatra. A holttestet az Arad megyei rendőrség közlése szerint hétfő délután azonosították.

Mint írtuk, a motorcsónak a Temes megyei Perjámosnál borult fel április 30-án este, hat felnőtt és hat kiskorú ült benne. Kiderült, hogy a csónakot vezető 33 éves férfi – aki az Arad megyei Szemlak környékén vette fel az utasokat, hogy átvigye a déli partra – ittas volt, vízijármű-vezetői engedéllyel sem rendelkezett, a bárka pedig nem is volt forgalomba íratva. Az alkalmi révész ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indítottak eljárást, szabadlábon védekezhet.

A balesetben egy hároméves gyermek életét vesztette, két férfi és két gyerek pedig eltűnt. Időközben a felnőttek holtestét megtalálták a Temes megyei Egres közelében, a héten pedig Magyarországon bukkantak rá az egyik gyerek tetemére. A másik eltűnt gyerek keresése még folyamatban van.

Agerpres

A rovatból ajánljuk:

Ketten megsérültek egy Zimándköz határában történt autóbalesetben
Egy nőt eszméletlenül szállítottak kórházba.
Kiégett egy autó, miután egy másik járműről átpattant egy szikra
Bár gyorsan eloltották a lángokat, a kocsi totálkáros lett.
Tizenkilencre lapot – lebukott két embercsempész, büntetőeljárás indult ellenük
Közel húsz ázsiai és afrikai bevándorlót akartak illegálisan átjuttatni a határon.