Viharokra és jégesőre figyelmeztet a meteorológia

Záporokra és jégesőre vonatkozó másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) négy megyére. Ugyanakkor tíz megyében elsőfokú (sárga) riasztás van érvényben légköri instabilitás miatt.

A másodfokú riasztás Krassó-Szörény, Temes, Hunyad és Arad megyére érvényes. Ezekben a régiókban kedden 12 és 20 óra között kiadós záporokra kell számítani, helyenként jégesővel, a hirtelen lezúduló csapadékmennyiség elérheti a 40-70 litert négyzetméterenként.

Az elsőfokú, légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetés szerint Fehér, Bihar, Kolozs, Szeben, Szilágy, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt és Vâlcea megyében kedden 11 és 23 óra között felerősödő szél, villámlás, égzengés, zápor és jégeső várható. A meteorológusok 20-25 liter csapadékra számítanak négyzetméterenként a felsorolt területeken, de elszórtan 30-40 liter eső is eshet négyzetméterenként.

Az ország nyugati részében szerdán, május 31-én is kitart a zivataros idő.

Agerpres

A rovatból ajánljuk:

Minden, amit a vasárnapi választásokról tudni kell
Június 9-én EP- és helyhatósági választásokat tartanak Romániában. Előbbin 12 párt/szövetség, illetve négy független jelölt vesz részt, utóbbin több mint 207 ezren jelöltették magukat.
Közel százmillió szavazólapot nyomtattak a választásokra, amelyeken százéves jelölt is szerepel
A helyhatósági választásra 207 389-en, az EP-választásra 494-en jelöltették magukat.