Kutyahidegre kell számítani a következő két hétben

Kutyahideg lesz | Illusztráció

Kutyahideg lesz | Illusztráció

Hideg idő és csapadék várható a következő két hétben országszerte – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 8. és 21. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfői prognózis szerint Erdélyben ezen a héten a nappali csúcsértékek regionális átlaga mínusz 3 Celsius-fok körül alakul, éjszaka pedig fagyra lehet számítani, főleg január 9-én és 12-én, amikor helyenként mínusz 13 fok is lehet. Ezt követően némileg enyhül az idő, a maximumok 2 Celsius-fok körül, a minimumok mínusz 6 és mínusz 3 fok között alakulnak. Csapadék hétfőn és kedden, majd 17. és 20. között várható.

Máramarosban ezen a héten fagypont és mínusz 2 fok között alakul a nappali csúcsértékek átlaga, majd 15-től enyhül az idő, 2 fok körüli maximumok várhatók. Az éjszakák itt is fagyosak lesznek, ezen a héten mínusz 5, mínusz 10 fokig süllyed a hőmérők higanyszála, jövő héten mínusz 4 fokig hűl le a levegő. Csapadékra hétfőn és kedden, majd január 16. és 21. között lehet számítani.

A Bánságban és Körösök vidékén a vizsgált időszak első hetén 0–2 Celsius-fok körüli maximumok és mínusz 8, mínusz 4 fok közötti minimumok várhatók. Jövő héten a nappali csúcsértékek átlaga 2 és 6 fok, a minimumoké mínusz 5 és mínusz 2 fok között alakul. Csapadékra hétfőn és kedden, illetve 16. és 21. között van kilátás.

A hegyekben is fagy lesz éjszaka és reggel, a csúcsértékek átlaga mínusz 8 és mínusz 2 fok, a minimumoké mínusz 16 és mínusz 8 fok között alakul ezen a héten. Jövő héten nappal mínusz 2, éjszaka mínusz 8 fok körüli értékek várhatók. Csapadékra hétfőn, kedden és szerdán, majd január 16. után lehet számítani.

Agerpres

A rovatból ajánljuk:

Kinevezte Ferenc pápa Románia és Moldova új apostoli nunciusát
Giampiero Gloder 1958. május 15-én született az olaszországi Asiagóban.
Betiltották az energiaitalok forgalmazását kiskorúak számára
Az árusítást és reklámozást is betiltják a kórházak és iskolák egy kilométeres körzetében.
Hamvazószerdán megkezdődött a nagyböjt
Ekkor az „Isten előtti meghajlás jeleként” lemondunk szokásainkról.
A többség nem támogatja a sorkatonai szolgálat visszaállítását
A vezérkari főnök szerint Oroszország nem fog megállni Ukrajnánál.