Buli van! Pöfékelő kormányfő, piáló miniszterek

2020. május 30.
Rajtakapták az irodájában dohányzó Ludovic Orban miniszterelnököt, aki a kormány egyes tagjaival sörrel és pezsgővel ünnepelte születésnapját, miközben a lakosságot a „távolságtartásra” kötelezik.
<em>Hír szerkesztése</em> Buli van! Pöfékelő kormányfő, piáló miniszterek

Péntek este került ki a közösségi oldalakra az a fotó, amelyen Ludovic Orban miniszterelnök látható dohányozva a hivatali irodájában, néhány minisztere, valamint pezsgő, sör és tömény italok társaságában.

Az Adevărul szerint a képet Cristian Vasilcoiu volt újságíró szivárogtatta ki, aki jelenleg a munkaügyi minisztériumban dolgozik tanácsosként. A fotón Orban elmélyülten pöfékel, Bogdan Aurescu külügyminiszter egy szivart tart a kezében, Virgil Popescu gazdasági miniszter egy italos poharat szorongat. A képen látható Lucian Bode szállításügyi miniszter és Raluca Turcan kormányfő-helyettes, akin egyedüliként van maszk, igaz, hogy azt is az álla alatt hordja (a többiek a használt maszkokat „gondosan” az asztalra helyezték, a tányérok mellé).

Látható még egy személy könyöke, és az is elképzelhető – de csak feltételezés –, hogy nyolcnál többen voltak a teremben, holott épp a Ludovic Orban vezette Országos Vészhelyzeti Bizottság rendelte el, hogy a „koronavírus-veszély” miatt nyolc főnél többen nem vehetnek részt egy partin, zárt helyiségben.

A kormányfő utóbb elismerte, hogy május 25-én, amikor az 57. életévét töltötte be, a kollégái meglepték az irodájában s akkor készült a kép – tehát „zsúr” volt. Bocsánatot kért, amiért zárt helyiségben, közintézményben dohányzott, és azt mondta, hogy kész kifizetni a bírságot. Persze, ha lesz, aki megbírságolja...

Itt meg kell jegyezni, hogy a törvény szerint tiltott helyen való dohányzásért 100 és 500 lej között szabálysértési bírság szabható ki. A két hónapig tartó sürgősségi állapot alatt a kormány 2000 és 20 ezer lej közötti pénzbüntetést helyezett kilátásba azért, ha valaki lakhelyelhagyási nyilatkozat nélkül mert volna kimenni kenyérért vagy gyógyszerért.

További hírek

<em>Hír szerkesztése</em> Óriási a sor a határátkelőhelyeken
Jönnek haza nyaralni a vendégmunkások.
<em>Hír szerkesztése</em> Szombaton kigyulladt, és egész éjjel égett a szeméttelep
Sikerült megfékezni a lángok tovább terjedését.
<em>Hír szerkesztése</em> Háromnapos kamionstopot rendeltek el a kánikula miatt
Eredetileg július 29. és 31. között rendeltek el kamionstopot, de ezt szombaton augusztus elsejére és 2-ra is kiterjesztették, Hargita, Suceava és Botoșani megye kivételével. 12 és 20 óra között tilos a 7,5 tonnánál nehezebb gépjárművek közlekedése az országutakon és autópályákon.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi személyiségek – kettős könyvbemutató
Juhász Béla interjúsorozatának tavalyi és idei kötetét is kézbe vehetik az olvasók.
<em>Hír szerkesztése</em> Tarhonyakészítés a Tornyai Tájházban [AUDIO]
A 19. Nagyzeréndi Nemzetközi Alkotótábor résztvevőivel.
<em>Hír szerkesztése</em> Augusztustól lazítanak a koronavírus elleni korlátozásokon
A fesztiválszervezők is örvendhetnek.
<em>Hír szerkesztése</em> Törölték a járványügyi szempontból kockázatos zónákból beutazó 3–6 éves gyerekek tesztelési kötelezettségét
<em>Hír szerkesztése</em> Idegenben nyert az UTA [FRISSÍTVE]
Parádés góllal szereztek három pontot az aradiak.
<em>Hír szerkesztése</em> Életet visznek a Borzák-malomba [AUDIO]
Közösségi célra ajánlották fel a tulajdonosok az ipartörténeti létesítményt.
<em>Hír szerkesztése</em> Horgászzsinórba gabalyodott hattyút mentettek meg a tűzoltók
Minden tudásukra és találékonyságukra szükségük volt.