Aradi turisták is az árvíz fogságában rekedtek Szkíathosz szigetén

2023. szeptember 7.
Görögországban hétfő óta tombol a Daniel nevű vihar, az ország középső részén található Magniszía régióban két ember (egy 87 éves nő és egy 51 éves férfi) meghalt, négy másik pedig eltűnt – írta a hirado.hu. Szkíathosz szigetén aradi turisták is a víz fogságába estek.
<em>Hír szerkesztése</em> Aradi turisták is az árvíz fogságában rekedtek Szkíathosz szigetén
Rombolás egy szkiathoszi tengerparton | Fotó: Skiathezul Facebook-profil

A térségben 24 óra leforgása alatt 60-80 centiméter csapadék hullott, ami példa nélküli az adatok rögzítésének 1955-ös megkezdése óta – közölte Vaszílisz Kikíliasz polgári védelmi miniszter, illetve Dimitrisz Ziakopulosz meteorológus.

Magniszíában és a szomszédos Szkíathosz szigeten kívül az északabbra fekvőt Trikalát és Kardícát is ítéletidő sújtja, a hatóságok korlázták az utazásokat. Magniszía székhelyét, Vóloszt és a környező falvakat elöntötték a megáradt folyók és hegyi patakok. Vóloszban kedd óta nincsen áramszolgáltatás, a Pílion hegység közelében fekvő falvakban számos házat és utcát súlyosan megrongáltak az árvizek és földcsuszamlások.

A Szporádok csoporthoz tartozó Szkíathoszon több turista is az ár fogságába esett, a szigeten szerda este tíz óráig zárlatot rendeltek el, senki sem tudta elhagyni a szigetet. A szerencsétlenül járt turisták között van az aradi Farkas Kinga és lánya, akik Szkiathoszon nyaraltak. Közösségi oldalán két videót is megosztott a szálláshelyről, az egyiken az udvar még a medencével látható, a másikon az, hogy az ár elöntött mindent, a vízben rekedt személyeket pedig az egyik szoba erkélyére menekítik.

A hírek szerint csütörtökön megkezdik az árvíz által tönkretett tengerparok rendbetételét, az Égei-tengeri Szkiathoszon – akárcsak Görögország többi részén – ugyanis október közepéig még várják a turistákat.

További hírek

Hír beküldése
Ideiglenesen Nagyváradon rendezi majd a hazai meccseit az aradi csapat.
Hír beküldése
Fellélegezhetnek a körgyűrűn áthaladók.
Hír beküldése
Ötvenhat év kellett ehhez.
<em>Hír szerkesztése</em> Szülőföldön magyarul: péntektől utalják a támogatást
A támogatási kérelmek pozitív elbírálásáról szóló levélben minden kedvezményezett esetében szerepelni fog az a dátum, amelytől kezdődően felvehetik a múlt, 2022–2023-as tanévre szóló, 100 ezer forintnak megfelelő 1260 lejes oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.
<em>Hír szerkesztése</em> Az MCC szervezésében mutatják be Botházi Mária legújabb könyvét
Októberben tartják meg.
<em>Hír szerkesztése</em> RMDSZ: legyen olcsóbb a vezetékes víz!
A szenátus megszavazta a törvényjavaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Fordulj egyet, ne nevess! – Folkudvar az Aradi Magyar Napokon
Az Alma Mater Alapítvány és az Aradi Táncház Egyesület szerevezésében.
<em>Hír szerkesztése</em> Eötvös 175: Aradon is megemlékeztek a geofizikusról [AUDIO]
A tudós a Világoson végzett kísérletekkel alapozta meg hírnevét.
<em>Hír szerkesztése</em> A bankok, nagyvállalatok és kisvállalkozók adóterheinek növelésével mérsékelnék a költségvetési hiányt
Közvitára bocsátották a javaslatot.
<em>Hír szerkesztése</em> Dankó Pista-díjat kapott Antal Péter [AUDIO]
Pécska polgármesterét a Magyarnóta Mecénása kategóriában tüntették ki.