Arad megyében 39 Celsius-fok is lehet hétfőn

Kánikulára és kellemetlen hőérzetre figyelmeztető előrejelzéseket bocsátott ki hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat Románia teljes területére. Egy első- és egy másodfokú hőségriasztás is érvényben lesz.

A sárga jelzésű riasztás az ország nyugat, déli és délkeleti régióira, illetve a központi térségek egy részére terjed ki. Az érintett megyékben hétfőn kánikula lesz, a kellemetlen hőérzet fokozódik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 értéket. A hőmérséklet nappali csúcsértéke 33 és 37 Celsius-fok között alakul, éjszaka 17-23 fokra hűl le a levegő.

Bukarestben, a Körösök vidékén, a Bánságban, Munténiában és Moldva déli részében hétfőn narancssárga jelzésű riasztás lép érvénybe. Az érintett térségekben kánikula lesz, a kellemetlen hőérzet fokozódik, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 értéket. A hőmérséklet nappali csúcsértéke 37 és 39 fok között alakul, éjszaka 18-24 fokra hűl le a levegő.

Az érintett megyék: Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galac, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, illetve Bukarest.

Agerpres

A rovatból ajánljuk:

Kamionstopot hirdettek szerdára az ország kétharmadában a kánikula miatt [FRISSÍTVE]
Tilos a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek közlekedése. Mentesülnek a tilalom alól a személy-, az élő állatokat vagy romlandó termékeket szállító gépjárművek. Arad megyében szombatig marad érvényben a korlátozás.
A választási bizottság elosztotta az európai parlamenti mandátumokat
Az RMDSZ a voksok 6,48 százalékát megszerezve két képviselőt küld Brüsszelbe.
Nagy rohamra kell számítani a határátkelőhelyeken
A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt.