Kalandos Erzsébet-tábor Zánkán [AUDIÓ]

Partiumi, bánsági, szilágysági és székelyföldi diákok vettek részt augusztus második felében a zánkai Erzsébet-táborban.

Az általános iskolásoknak és kísérő tanáraiknak tartalmasan telt a hét, hiszen a balatoni fürdőzésen kívül számos programon, vetélkedőn és kiránduláson vehettek részt, és a környék nevezetességeivel is megismerkedhettek.

A táborozást egy kellemetlen közjáték zavarta meg: a gyerekektől körülbelül 85 ezer forintot loptak el – írja a Népszabadság. Először ötezer forintot, utána 50 ezret, és további kisebb összegeket.

Balaton parti

Az egyik táborozó csoport egy hangfelvételt készített a „betörésről”. A gyerekek egymást akarták kihallgatni, de végül a tolvajokat sikerült. A felvételen kopogás hallatszik, valaki bejön egy kulccsal, pakolászik, kutat. Utána egy férfihang hallatszik, majd bezárják a szobát a csörgő kulcscsomóval. A tábor dolgozói úgy vélik, hogy a tolvajokat a takarítók közt kell keresni, mert csak ők tudnak gond nélkül bejutni a helyiségekbe. Ráadásul az incidensek után kiürítették a szemeteseket is, amely szintén rájuk tereli a gyanút. A zánkai tábort az Erzsébet Üdülőközpont és a Tábor Zánka üzemelteti, a takarítást egy külsős céggel végeztetik.

Reggeli torna

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, gyanúsítottként hallgattak ki egy húszéves tápiószecsői nőt. Utólag a tábor szervezői kártalanították a gyerekeket.

Ezt leszámítva jólt telt a zánkai üdülés.

Aradi táborozók

A táborozók között volt a Temesvári Rádió ifjúsági műsorának aradi kisriportere, Naschauer Kinga is, aki nem volt rest, és a szórakozás közepette arra is gondolt, hogy a hallgatókkal is megossza az élményt. Hallgassák meg a riportját, amit a Temesvári Rádió számára készített.

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.