Elbúcsúztak az iskolaévektől a Csiky végzősei [AUDIÓ]

Az aradi Csiky Gergely Főgimnáziumban három középiskolai és egy szakmunkásképző osztály összesen 74 diákjának csengettek ki péntek délelőtt. A ballagókat a meghívott közéleti személyiségek ruházták fel szellemi útravalóval, az osztályfőnökök, tanárok és támogatók pedig díjazták a kiemelkedő tanulmányi eredményeket és iskolán kívüli sikereket elért tizenkettedikeseket.

Ez a ballagások hete – mondta Király András tanügyi államtitkár, kifejtve: Erdély-szerte 78 önnálló magyar tannyelvű, és 40 vegyes tagozatú iskolában közel hétezer magyarul tanuló diáknak csengettek ki ezekben a napokban.

XII. A
XII. B
XII. C

Király András szerint az alma mater megadja a lehetőséget és az alapot mindenkinek, hogy boldoguljon az életben, az már egyénfüggő, hogy ki miként valósítja meg álmait. Az okatatási szakember reményét fejezte ki, hogy képezzék magukat bárhol is a világban a friss végzősök, visszatérnek majd szülőföldjükre, mert az erdélyi magyar közösségnek szüksége van jól képzett és felelős egyénekre.

Hallgassa meg Pataky Lehel Zsolt összeállítását, amely a Temesvári Rádió Magyar adása számára készült:

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.