Az iskola nem láthatja kárát az igazgatóváltásnak [AUDIÓ]

Muntean Tibor az új igazgató, Tóthpál Renáta az új aligazgató.

A tavaly ősszel megszervezett – a pedagógus-társadalomban sok vitát kiváltó – igazgatói versenyvizsgák nyomán a legtöbb tanintézményben új vezetőkkel folytatódott a múlt hétfőn a tanév. Arad megye egyetlen magyar iskolaközpontjában, amelyben az óvodától az érettségiig anyanyelvükön tanulhatnak a diákok, szintén új igazgató és aligazgató köszöntötte az érkezőket. Muntean Tibor és Tóthpál Renáta ideiglenesen, augusztus 31-ig töltik be a tisztségeket, amelyekbe a tantestület javaslatára kinevezték őket.

Egy ilyen jelentős intézmény vezetését nagy felelősségnek tartják, hiszen az Arad megyei magyar közösség jővőbeni felelős tagjait nevelik az iskolában. A leköszönő igazgató, Hadnagy Éva szerint az átadás-átvételnél azt tartották szem előtt, hogy zökkenőmentesen történjék meg, se a diákok, se a tanári kar ne szenvedjen hátrányt emiatt bármiben is.

Hadnagy Éva a 2015-ös tanévnyitón

Pataky Lehel Zsolt szólaltatta meg az új vezetőket és a régi igazgatót. Hallgassa meg a Temesvári rádió számára készült összeállítást:

A rovatból ajánljuk:

A nyaralások miatt zsúfolttá váltak az ország nyugati határátkelői
A nagylaki autópálya-átkelőnél egy óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon egyaránt, annak ellenére, hogy mindkét irányban négy-négy sávon zajlik a személyautók és turistabuszok ellenőrzése. Az országúti határátkelőnél két-két sávon zajlik az ellenőrzés, a várakozási idő 50 perc.
Kirándulás Szent István-napján Budapestre
Fedezik az utazási költségek egy részét.
Megújul a Csiky Gergely Főgimnázium bentlakásának konyhai berendezése [AUDIO]
Az Alma Mater Alapítvány és a magyar kormány támogatásával.
Kamionstopot rendeltek el Arad megye útjain a hőség miatt
A 7,5 tonnánál nagyobb teherautók számára.