Az iskola nem láthatja kárát az igazgatóváltásnak [AUDIÓ]

Muntean Tibor az új igazgató, Tóthpál Renáta az új aligazgató.

A tavaly ősszel megszervezett – a pedagógus-társadalomban sok vitát kiváltó – igazgatói versenyvizsgák nyomán a legtöbb tanintézményben új vezetőkkel folytatódott a múlt hétfőn a tanév. Arad megye egyetlen magyar iskolaközpontjában, amelyben az óvodától az érettségiig anyanyelvükön tanulhatnak a diákok, szintén új igazgató és aligazgató köszöntötte az érkezőket. Muntean Tibor és Tóthpál Renáta ideiglenesen, augusztus 31-ig töltik be a tisztségeket, amelyekbe a tantestület javaslatára kinevezték őket.

Egy ilyen jelentős intézmény vezetését nagy felelősségnek tartják, hiszen az Arad megyei magyar közösség jővőbeni felelős tagjait nevelik az iskolában. A leköszönő igazgató, Hadnagy Éva szerint az átadás-átvételnél azt tartották szem előtt, hogy zökkenőmentesen történjék meg, se a diákok, se a tanári kar ne szenvedjen hátrányt emiatt bármiben is.

Hadnagy Éva a 2015-ös tanévnyitón

Pataky Lehel Zsolt szólaltatta meg az új vezetőket és a régi igazgatót. Hallgassa meg a Temesvári rádió számára készült összeállítást:

A rovatból ajánljuk:

Fennállásának 110. évfordulójára megújul a Bohus-palota [AUDIO]
Jeles személyiségek laktak az épületben, emeleti helyiségeit pénzintézetek bérelték, a műteremlakásokban neves képzőművészek alkottak, és ott működött az első, erre a célra kialakított mozi.
Járni jár, de még jut is – Péró Tamás megyei tanácsos az idei költségvetéséről [AUDIO]
A kulturális és a templomfelújítási keret 10 százalékát a magyarság használhatja fel.
Leomlott a solymosi várrom egyik fala
Kampánytéma lett a műemléképület elhanyagoltsága.
Idén megteszik az első lépést a pécskai termálstrand megvalósításához [AUDIO]
Ötmillió euró vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.