Több mint negyven menekült egy kamion rakterében [VIDEÓ]

Iraki, szíriai és palesztin határsértőt találtak a nagylaki határrendészek a rakomány között megbújva.

Összesen negyvenkét menekültet fedeztek fel a román határrendészek kedden kora reggel egy török kamion rakterében a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőnél.

Az aradi határrendészeti felügyelőség szerda délelőtti közleménye szerint az útiokmányok nélküli csoport tagjai iraki, szír és palesztin állampolgárok, s korábban már menedékjogot kértek Romániában. Azt mondták a kihallgatás során, hogy Nyugat-Európába szerettek volna eljut, és mivel nem voltak papírjaik, elbújtak a Németországba tartó, autóalkatrészeket szállító teherautóban.

A határsértők között 18 felnőtt férfi és 8 nő volt, az életkoruk 19 és 42 év közötti, s további 16 kiskorú (9–16 év közöttiek) is velük tartott. Ellenük tiltott határátlépés kísérletének vádjával, a 45 éves török kamionsofőr – aki azt állította, hogy nem tudott az illegális „szállítmányról” – ellen pedig embercsempészet gyanújával indítottak eljárást.

 

A rovatból ajánljuk:

Életét vesztette egy férfi, miután autójával felborult egy körforgalomban
Halálos közlekedési baleset történt a 79-es számú országúton, a Kürtös–Újszentanna megyei rangú úttal való kereszteződésben.
Tömegbaleset történt Alsósimánd külterületén, többen kórházba kerültek
Négyen megsérültek, egy személyt feszítővágóval kellett kiszabadítani.
Kigyulladt egy haszongépjármű Újaradon
Rövidzárlat okozhatta a tüzet.
Aradra vezettek a kiterjedt embercsempészhálózat szálai
A bevándorlási hivatal munkatársai is „sárosak”.